Daniel Nærland, Thomas Neteland
Daniel Nærland, Thomas Neteland

Feiret med is til frokost

Trylleduoen Thomi og Dani er overrasket over å være i finalen. Så overrasket at de måtte ta finalefeiringen dagen derpå.

- Vi har alltid tullet rundt, sier Thomas til TV 2 Underholdning på telefon i bilen på vei hjem til Sandnes etter at han og Daniel kom videre til finalen i «Norske Talenter».

Thomas Neteland og Daniel Nærland på fjorten år kommer fra Sandnes og vi ble først kjent med de da de dukket opp på audition i Bergen. De kom seg videre derfra og nå er de klare for finalen i «Norske Talenter».

4_460
4_460

Dani & Thomi før semifinalen i «Norske Talenter»

Det har ikke helt gått opp for guttene at de faktisk har kommet til finalen, og de våknet med en tanke om at det var nokså merkelig det de har vært med på.

- Jeg tenkte at det var helt sykt , sier han. Men noen heftig feiring ble det ikke på fjortenåringene. De tok feiringen i dag i stedet for.

- Vi feiret med en is i morges, ler han.

Les også: Mats og trylleguttene i finalen

Les også: - Jeg lover å stemme på Thomi og Dani

Les også: Vil Jan Fredrik le?

Konfirmanter
Thomas forteller at de kommer til å bli veldig travle framover. Guttene skal nemlig konfirmeres neste helg og det er mye som skal være klart til den tid.

- Også har vi jo skolen med masse prøver og sånt i tillegg, sier han.

Selv om de påstod at de ikke hadde øvd så mye før semifinalen, har de allerede så smått begynt å tenke på hva de skal gjøre i finalen. Han røper at de har begynt å tenke på å tulle med en illusjon, men at ikke noe er sikkert enda.

Selve tryllingen har de blitt inspirert av etter at en gammel tryllekunster i Sandnes lærte de å trylle med mynter.

3_460
3_460

Sveisen er viktig for Thomi og Dani, og med honningvoks blir den iallfall sittende.

Aldri møtt Per Inge Torkildsen
Selv om sveisen og tryllestilen kan minne noe om gode gamle Per Inge Torkildsen, så er det nok ikke han de har lært det av.

- Nei, han har vi aldri møtt en gang, men vi burde prøve å få til det!

- Hvordan tror du det blir det å komme tilbake til skolen?

- Det tror jeg blir moro. Alle følger jo med, og vet hva vi driver med, sier han og forteller at de har fått mange meldinger fra både kjente og ukjente etter at de gikk videre til finalen.

Utvikle musikalske talent
Selv om det nå begynner å bli alvor og en stor pengepremie er i sikte tørr ikke Thomas å si noe om hvem som kan være den største konkurrenten.

- Det er et par som har utmerket seg men det er vanskelig å si hvem som er den største konkurrenten.

- Hvis dere vinner, hva skal dere bruke pengene på?

- Da kommer vi til å utvikle andre talent vi har, som innen musikk. Vi spiller instrumenter. Ellers kommer vi til å forbedre showet og reise litt rundt, sier en fornøyd finalist.

Klikk her for å se intervjuer med Mats og Thomi & Dani etter at finaleplassene var sikret

Se video av guttenes opptreden under fredagens semifinale: