LATSKAP: Catrine gjør alt hun kan for å få Inger i gang.
LATSKAP: Catrine gjør alt hun kan for å få Inger i gang.

Verdens lateste

- Jeg er verdens lateste menneske, sier Inger. Hun har forsøkt en rekke slankekurer, men går alltid opp igjen etter kuren.

I torsdagens utgave av «Sunt og godt» møtte vi Inger Johanne Eile (37) fra Askøy utenfor Bergen. Hun liker ikke fysiske anstrengelser, men vil veldig gjerne gå ned i vekt.

Les også: Klar for en sunn livsstil?

Kommer ikke i gang
- Jeg er lite glad i å trene. Har unngått det så lenge jeg kan huske, forteller hun. Nå har hun kjøpt inn en rekke treningsapparater og har planer om å lage et trimrom i kjelleren.

- Det var litt impulskjøp det der, innrømmer Inger. Programleder og ernæringsfysiolog Cathrine Borchsenius tok med en fysioterapeut hjem til Inger, slik at hun kunne få forklart hvordan apparatene skulle brukes. Men har Inger selvdisiplin nok til å komme i gang med treningen?

Hun finner på alle slags unnskyldninger og utsetter det hele tiden. Cathrine poengterer at trening må være lystbetont og at det er lettere å gjøre det sammen med andre.

Inger har fire barn, og sønnen Aleksander har også en usunn livsstil. Han sitter mye foran pc-en, drikker mye cola, spiser godteri og beveger seg lite.

Les også: Med fokus på deg selv!

Skadelig med usunn mat
- Han er i skikkelig dårlig form, blir sliten etter å ha løpt i tre minutter. Det er ikke bra, sier Cathrine. Hun forklarer Aleksander hvordan det at han spiser mye raske karbohydrater påvirker kroppens produksjon av insulin og hvor skadelig det er for ham.

Inger har prøvd utallige slankekurer, men går alltid opp igjen etter hun er ferdig med kuren. Nå holder hun på med en lavkarbodiett og har gått ned 15 kilo. Mesterkokk Charles Tjessem viser Inger hvordan hun kan lage god mat uten noe særlig karbohydrater.

Les også: Biff for fire

Se «Sunt og godt» på TV 2 Sumo