FREMDELES MED I TREKNINGEN: Steffen Iversen og Marek Sapara må belage seg på internasjonal matching i juli.  (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
FREMDELES MED I TREKNINGEN: Steffen Iversen og Marek Sapara må belage seg på internasjonal matching i juli. (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Gullduoen tilbake

Marek Sapara og Steffen Iversen gjør comeback mot Tromsø.

Se RBK - TIL direkte i TV 2 Sportens livesenter lørdag (19.00)

Trondheim/Bergen (TV 2 Sporten): I 2006 fikk Marek Sapara og Steffen Iversen mye av æren for at seriegullet til slutt havnet i Trondheim.

Denne sesongen har duoen stort sett sittet på tribunen og hjemme foran TV-skjermen når Rosenborg har spilt kamper.

- Har savnet dem
Sapara ble skadet i en privatlandskamp for Slovakia mot Island like før seriestart. Da fryktet trøndernes medisinske apparat at han ville være borte i minst tre uker, et estimat som har vist seg å stemme.

Iversen av banen et kvarter før slutt i serieåpningen mot Lyn med en skulderskade. Dette er for øvrig den eneste kampen RBK har vunnet så langt i år.

Les også: Brann-kampen i fare for Riseth

TV 2-ekspert Bengt Eriksen mener duoens fravær er sterkt medvirkende til Rosenborgs svake sesongstart.

- Hovedgrunnen til at Rosenborg har slitt såpass i sesonginnledning er i mine øyne at laget har savnet Marek Sapara som servitør og Steffen Iversen som notorisk målscorer, sa han i FotballXtra sist søndag.

Trolig i startoppstillingen
Nå tyder alt på at suksessduoen er tilbake når Tromsø gjester Lerkendal på lørdag.

På fredagens formasjonsøkt var begge i Trond Henriksens startoppstilling.

Sapara lå til høyre på midtbanen, mens Iversen tok plass på topp sammen med Didier Konan Ya.

Trolig RBK-lag: Rune Almenning Jarstein - Fredrik Stoor, Alejandro Lago, Kris Stadsgaard, Abdou Razack Traoré - Marek Sapara, Vadim Demidov, Per Ciljan Skjelbred, Alexander Tettey - Didier Konan Ya, Steffen Iversen.

233900