carmen
carmen

Ukens filmer

I dag skal Einar anmelde Reservation Road og Meet The Spartans.

Reservation Road (med Joaquin Phoenix, Elle Fanning, Jennifer Connelly, Mark Ruffalo).

Filmen er basert på den anerkjente romanen med samme navn av John Burnham Schwartz, og er oveført til lerretet av den Oscar-nominerte manusforfatter/regissør Terry George (Hotel Rwanda). Reservation Road følger to fedre i en skjebnesvanger periode.

En varm september-kveld er collegelæreren Ethan Learner (Joaquin Phoenix), hans kone Grace (Jennifer Connelly) og deres datter Emma (Elle Fanning) på en konsert hvor deres 10 år gamle sønn Josh (Sean Curley) spiller cello - nydelig, som vanlig. På veien hjem stopper de på en bensinstasjon på Reservation Road. Og der, i et fryktelig øyeblikk, blir sønnen tatt fra dem for alltid.

Samme kveld er rettspartneren Dwight Arno (Mark Ruffalo) og hans 11 år gamle sønn Lucas (Eddie Alderson) på en baseballkamp med favorittlaget Red Sox. Dwight setter stor pris på den tiden han tilbringer med Lucas. Når han kjører sønnen tilbake til sin ekskone Ruth Weldon (Mira Sorvino), er han også på vei mot det skjebnesvangre møtet på Reservation Road.

Ulykken skjer så raskt at Lucas nesten ikke får det helt med seg, mens Ethan - det eneste vitne- er alt for bevisst når Dwight i panikk raser videre. Politiet ringes og en etterforskning settes igang. Forfulgt av tragedien reagerer fedrene på helt uventede måter, noe også Grace og Emma gjør. As a reckoning looms, er de to fedrene tvunget til å ta de hardeste valgene de noen gang har tatt i deres liv.

Meet the Spartans (med Sean Maguire, Carmen Electra, Method Man mm.)

Komedien er en av mange komedier som gjør narr av en rekke andre filmer, i dette tilfellet påmalte magemuskler, blonde arvinger, grønne troll, adopterende kjendiser, utflippede sangerinner og dansende pingviner. Meet The Spartans handler om den store lederen Leonidas som må samle Spartas mest velutrustede (i ordets rette forstand) menn for å stoppe Perserne fra å invadere hans rike. Rollegalleriet viser igrunn hva du får her - men vi venter ivrig på Einars dom: Sean McGuire, Carmen Electra og Method Man. I tillegg ser vi den store Ken Davitian - mest kjent for sin uforglemmelige nakenscene i suksessfilmen "Borat".

Einar anmelder filmer i Waschera i dag kl 16.10 på TV 2.