Håvard Nordtveit
Håvard Nordtveit

Vil bli Arsenals redningsmann

Håvard Nordtveit håper han kan bli løsningen på Arsenals forsvarsproblemer.

Arsenal har slitt defensivt i vår. Spesielt etter at Bacary Sagna ble skadet og Kolo Toure ble flyttet ut som høyreback, har baklengsmålene kommet tett for The Gunners.

Toure har heller ikke vært i godt gammelt slag etter Afrikamesterskapet i januar.

Håper på sjansen i sommer
Mange tror at manager Arsène Wenger kommer til å bruke klubbens gullkort til å hente inn en etablert midtstopper foran neste sesong, men han har en ung nordmann som håper han finner mannen han søker i egne rekker.

- Selvfølgelig ønsker jeg å være den spilleren. Det er opp til meg å vise hva jeg er god for, sier Håvard Nordtveit til Arsenals egne hjemmesider.

Nordtveit er fortsatt bare 17 år, men er allerede blitt kaptein for Arsenals reservelag. Nå drømmer han om å få sjansen på A-laget i oppkjøringen til neste sesong.

- Å spille i sesongoppkjøringen er i tankene mine. Jeg går glipp av den siste reservelagskampen ettersom jeg er bortreist med landslaget, men jeg vil gjøre alt jeg kan på trening og blir jeg tatt ut så vil jeg bli veldig fornøyd. Vi får se, sier han.

Se TV 2s intervju med Håvard Nordtveit fra tidligere i år.

233710

Lærer mye av Gallas og Toure
Rogalendingen har imponert i sin første sesong i Nord-London. Til tross for sin unge alder har han stått frem som en leder og får mye skryt for sin eminente pasningsfot.

- Å trene med A-laget har lært meg mye. Alle har så mye erfaring der, som for eksempel Kolo Toure og William Gallas. Jeg må se og lære så mye jeg kan. De ber meg om å være tålmodig og ikke ha hastverk, om å gjøre de riktige tingene hver gang og være fokusert på det vi gjør. Selvfølgelig må vi gjøre det bra i kampene også, forklarer Nordtveit.

Totalt har det blitt ti reservelagskamper og ett mål på unggutten i debutsesongen for Arsenal. Han angrer ikke på at han forlot FK Haugesund og dro til Arsenal.

- Jeg har helt klart utviklet meg ettersom tempoet på spillet er mye høyere her enn i Norge. Jeg har blitt en bedre lagspiller, pasningene mine blir bedre og jeg er blitt mer profesjonell både på og utenfor banen. Jeg er blitt bedre i nesten alt, mener Nordtveit.