John Arne Riise får klapp på skulderen av Xabi Alonso.  (Foto: PAUL THOMAS/AP)
John Arne Riise får klapp på skulderen av Xabi Alonso. (Foto: PAUL THOMAS/AP)

- John Arne takler dette

De to tidligere Liverpool-spillerne Øyvind Leonhardsen og Vegard Heggem mener begge at John Arne Riise vil reise seg etter selvmålet mot Chelsea.

Fire minutter på overtid scoret John Arne Riise selvmål hjemme mot Chelsea i semifinalen i Mesterligaen. Nordmannen sørget for at de røde fra Merseyside fikk et vanskelig utgangspunkt foran returkampen mot Didier Drogba og co. på Stamford Bridge neste uke.

Denne sesongen har vært tung for Riise. Landslagsbacken har slitt med mye benkesliting, og han har scoret selvmål også i FA-cupen.

- Søvnløs natt
Ryktene om at Liverpool-spilleren er på vei ut dørene på Anfield har florert. Hjemme mot Chelsea i Mesterligaen kom Riise inn som innbytter og tabbet seg ut igjen.

Tidligere Liverpool-spiller Øyvind Leonhardsen føler med den hardtskytende venstrebacken.

Øyvind Leonhardsen (Foto: Morten Holm)
Øyvind Leonhardsen (Foto: Morten Holm)

- Det er klart dette er tøft. Han har sikkert ikke sovet i natt. Å komme inn som innbytter å gjøre noe sånt er tøft å takle. Det går opp og ned i fotball, nå er John Arne veldig langt nede. I en så viktig kamp får det jo store konsekvenser, sier Leo til TV 2 Sporten.

Mannen som er kjent for å være best uten ball tror imidlertid at Riise ikke vil la seg knekke av denne episoden.

- Jeg tror han er typen som kan reise seg igjen. Han er sterk i hodet sitt, og han jobber nok hardt for å være klar til en ny kamp. Det var trist at det skjedde nå. Jeg har medlidenhet for John Arne. Han får hard medfart nå. Han har sittet så mye på benken, det er i utgangspunktet ingen god følelse. Så det er nok ekstra bittert for ham å føle at han ødelegger nå.

- Han er lojal
Vegard Heggem har også spilt for Liverpool. Den tidligere RBK-spilleren tror at Riise har en såpass høy stjerne i byen at han kommer til å få støtte i denne perioden.

- John Arne er jo en spiller som har gjort en kjempejobb for klubben, han har absolutt bidratt. Fansen kommer ikke til å halshugge ham, og fra klubben vil Riise bare få støtte. Han er en lojal spiller som har hjerte i klubben, mener Heggem.

Vegard Heggem (Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX )
Vegard Heggem (Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX )

Riises konkurrent på venstrebacken Fabio Aurelio måtte ut med skade mot Chelsea. Selv om nordmannen ble syndebukk er det store sjanser for at han spiller returoppgjøret på grunn av brasilianerens skade. Det kan bli en kjærkommen revansj.

- Det er veldig bra. Jeg er ganske sikker på at han får spille den viktige kampen. Skulle Liverpool gå videre vil det være en stor lettelse for John Arne at selvmålet ikke blir avgjørende.

Leo er helt enig og ser ikke bort ifra at Riise slår tilbake med en scoring.

- Dette vil henge ved han for resten av livet hvis Liverpool ikke går videre. Men det kan forandre seg på en uke. Det hadde vært fantastisk om han scoret seiersmålet. Det hadde liksom vært litt han. Jeg krysser fingrene for han.

- Bedre enn Aurelio
Selv om det har blitt mindre spilletid for eldstebror Riise denne sesongen håper Heggem at klubben beholder ham.

- Jeg synes helt klart at John Arne er den beste venstrebacken i Liverpool. Aurelio er bra, men det er Riise som burde få spille mest. Jeg kan ikke skjønne hvorfor de skal kvitte seg med han, før de har en venstreback som er betydelig bedre. De finnes det ikke mange av.

Trønderen tror ikke presset fra media påvirker Riise.

- Det betyr ikke så mye. Han er vant til at pressen er nådeløs. Det som plager han mest er situasjonen. Han er en ærekjær person som er opptatt av å gjøre det bra.

Om Riise får sin revansj blir først klart onsdag 30. april. Kampen om hvem som kommer til Mesterliga-finalen kan du følge direkte i vårt livesenter.