Abraham (Foto: ARNE DEDERT, © ad HL)
Abraham (Foto: ARNE DEDERT, © ad HL)

Kong Arthur vil ta hevn

Returkampen verden har ventet på, blir en realitet.

Boksepromotor Wilfried Sauerland satser stort når han lanserer «King» Arthur Abraham (28) på det amerikanske boksemarkedet i juni.

Møter gammel kjenning
IBF-mesteren i mellomvekt (72,7 kilo) skal nemlig i ilden mot colombianske Edison Miranda (27) i Florida den 21. juni - en bokser han kjempet tolv særdeles brutale runder mot i Tyskland høsten 2006.

- Deres første kamp var en av de mest dramatiske og spennende boksekampene på mange år. Boksetilhengere verden over har ventet lenge på et nytt møte mellom de to, sier promotoren i en pressemelding.

Abraham-Miranda_569893p
Abraham-Miranda_569893p

Bokset med kjevebrudd
Abraham kapret den gang hjertene til millioner av TV-seere da han - etter å ha brukket kjeven på begge sider i fjerde runden - likevel klarte å kjempe seg til seier over utfordreren.
I dag går 28-åringen rundt med to titanplater operert inn i kjeven, og nå vil han ha hevn for smertehelvetet Miranda presset ham igjennom for halvannet år siden.

- Miranda klarte ikke å slå meg når jeg hadde brudd i kjeven. Når jeg er hundre prosent er han sjanseløs. Jeg gleder meg til returkampen, sier IBF-mesteren.

Tittel ikke på spill
I motsetning til erkerivalenes første kamp, står ikke IBF-beltet på spill ved denne anledningen. Miranda har siden forrige gang tatt steget opp i super-mellomvekt (76,3 kilo) og etablert seg blant eliten i den klassen. Under forhandlingene rundt returkampen ble partene derfor enige om å møtes på en avtalt vekt – det som i bransjen kalles «catchweight». Vektgrensen for juniduellen er satt til 75,4 kilo.