John Arne Riise
John Arne Riise

- Nå blir sangen litt ironisk

Men Øyvind Alsaker tror John Arne Riise reiser seg etter selvmålet.

John Arne Riises selvmål er på alles lepper i fotball-Europa.

Blogger om engelsk fotball: Les Øyvind Alsakers blogg her

Fire minutter på overtid headet nordmannen inn utligningen for Chelsea, og sørget for at det er London-klubben som har det beste utgangspunktet foran returkampen på Stamford Brigde neste uke.

- Det var klønete gjort, og det var meget unødvendig, sukker TV 2 Sportens kommentator Øyvind Alsaker om backens selvmål foran The Kop.

- Ironisk?
Alsaker er kanskje en av Norges fremste eksperter på engelsk fotball og har fulgt Riises karriere i en årrekke.

Etter sin fantastiske fulltreffer mot Manchester United i 2001 sang Liverpool-fansen «John Arne Riise - I wanna know how you scored that goal».

Sangen om Riise synges fremdeles.

- Nå blir sangen hans kanskje litt ironisk, spøker Alsaker, men blir raskt alvorlig:

- Det er typisk at dette skjer nå som han er ute av laget. Men det som blir interessant nå er at skaden til Aurelio gjør at Riise har store muligheter til å få spille. Det betyr at han må bygges opp og at Riise ikke blir gående alene. Riise får en stor sjanse til å revansjere seg. Det ligger en mulighet for Riise der. Det beste for han nå er at han får spille den neste kampen mot Chelsea, mener TV 2-kommentatoren.

Skuffet over Riises lagkamerater
Alsaker er imidlertid skuffet over Riises lagkamerater etter selvmålet.

- Det tok lang tid før noe klappet han på ryggen, han fikk lite trøst av spillerne. Og at han ikke får det er et bilde på hvor stor skuffelsen er, oppsummerer Alsaker.

På grunn av lite spilletid har flere engelske aviser spekulert i om den norske venstrebacken kan være på vei ut av dørene på Anfield i sommer. Newcastle og Aston Villa nevnes som potensielle nye arbeidsgivere.

- Ja, det kan godt hende han er på vei ut. Skulle dette være noe av det siste han gjør er det et trist sorti, han har vært en bra og lojal spiller for Liverpool, poengterer Alsaker, som i en årrekke kommenterte engelsk ligafotball for Canal Plus.

- Men han er en spiller som er avhengig av å spille. Kanskje blir han litt stresset i hodet av å være innbytter - jeg ser ikke bort i fra at det kan spille en rolle, fortsetter han.

- Glemmes fort
Men mest av alt tror Alsaker at Riise biter i seg skuffelsen og kommer sterkt tilbake.

- Med en skadet venstreback åpner det seg muligheter for Riise til å spille mer, gjentar TV 2-kommentaroren.

- Klart det er vanskelig å vite hvordan dette påvirker han, det oppleves veldig tungt selvfølgelig. Men han brente straffe i Mesterligafinalen, det er nå glemt. Og går Liverpool videre vil også selvmålet glemt, tror Alsaker.