Johan Golden Monica Øien (Foto: TV 2 )
Johan Golden Monica Øien (Foto: TV 2 )

- Alle bør få gifte seg

Johan Golden er uenig med Monica Øien i spørsmålet rundt ny ekteskapslov. - I bibelen står det fryktelig mye rart, sier han.

«Golden Goal» -programlederen reagerer på uttalelsene Monica Øien kom med i nettreffet hos TV 2 Underholdning mandag. Her svarer Øien at hun er skeptisk til den nye ekteskapsloven som er på trappene.

I intervjuet «Skeptisk til homoekteskap» utdyper «Gudene vet»-programlederen synspunktet.

- Vi vet liksom ikke helt hva vi begir oss ut på nå. Vi tøyer grensene hele tiden. Jeg syns alle skal få lov til å elske hverandre, og jeg syns at alle skal få lov til å bo sammen, men den nye ekteskapsloven er å gå litt for langt. I skriften står det ingenting om at homofile skal få inngå ekteskap.

- Med «skriften» mener du Bibelen?

- Ja, svarer Øien.

Johan Golden ler når han hører uttalelsene.

- Alle som er keen på å gifte seg skal få lov, det mener jeg i fullt alvor. I bibelen står det fryktelig mye rart og jeg føler at mange tolker det som står der etter hva som passer dem. Jeg kan ikke fatte og begripe hva andre har med om noen vil inngå ekteskap. Det synes jeg er veldig rart, sier han.

Vil betale mindre skatt
Også TV-personligheten Brita Møystad Engseth, som nå jobber med Jan Thomas-serien «Fra Hollywood til Parkveien», har klare meninger om temaet.

- Heterofile kristne må se noe for seg som ingen andre gjør. Hva er det de forestiller seg at skal skje? At millioner av homser og lesber skal storme ut av husene sine og gifte seg? Og hvis så skjer - er det så farlig? Jeg skjønner ikke problemstillingen. En annen ting er, hvis jeg ikke får de samme rettighetene som alle andre i dette landet, kan jeg betale mindre skatt da, spør Møystad Engeseth.

Les mer: Monica blogger om homofili

- Våkn opp
Radio og TV-programleder Trine Grung har som eneste nordmann besøkt talkshowet til selveste Oprah Winfrey. Hos Oprah snakket hun om morsrollen og norske verdier.

- Det blir helt fantastisk med en ny ekteskapslov. Denne veien vil det gå uansett - over hele verden. Alle skal ha like rettigheter - uansett om den du forelsker deg i er en mann eller dame. Jeg tenker bare; hvor lenge siden er det den skriften ble skrevet? Vi lever tross alt i 2008 nå, så folk må våkne opp. Jeg kjenner mange homofile og lesbiske, og de er flotte mennesker. Hvorfor skulle de ikke ha samme rettigheter som meg? Jeg kommer ikke på en eneste grunn til at de ikke skulle ha det.

Men Grung er opptatt av å få frem at hun har respekt for folk som har den kristne tro.

- Jeg er selv døpt. Men de kristne må gå i seg selv og se at ting har forandret seg siden bibelen ble skrevet.