Sunt fra grøftekanten

"Ugress", tomater og pesto

Plukk nesle og skvalderkål ren for grove stilker, skyll av i rennene kaldt vann og forvell i lettsaltet vann i 1 min.
(Forvelle: Kok opp vann + salt, legg i grønnsaken, kok opp og skylli iskaldt vann.)

Del tomatene i grove terninger og fres de raskt i olje i en varm panne, ca 1 min.
Ha i godt avrent nesle, skvalderkål og ramsløk og vend det inn til det ”faller sammen”.
Krydre med salt og pepper.
Dryss ev med pinjekjerner eller hakkede valnøtter , ”stekt” gyldene i tørr stekepanne.

Serveres som grønnsaker til fisk eller kjøtt eller til nykokt pasta.

Tips:

Ramsløk kan byttes ut med hvitløk. ”Ugress” kan byttes ut med frisk spinat.

Brenneslepesto:

Ha alle ingrediensene med unntak av parmesan i en foodprosessor og kjør til en jevn saus.
Tilsett revet parmesan mot slutten.

Serveres på pasta, dressing til salater, dip til brød, eller saus til fisk- og kjøttretter.

Tips til bruk av pestoen:

Smør pestoen over laks.

Bak i stekeovn i 100 oC, ca 20 min.