rasfjell (Foto: Kjetil Nielsen Skog)
rasfjell (Foto: Kjetil Nielsen Skog)

Én omkom i snøras

Én person omkom i snøraset som gikk i Uløybukta i Skjervøy kommune mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter Tore Hongset ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge overfor TV 2 Nyhetskanalen.

- Han ble funnet på tre og en halv meters dyp i snøskredet, sier Hongset.

Ukjent årsak
Det er ennå uklart hva som utløste skredet. Turgruppen som var på stedet meldte fra om én person ble tatt av snømassene, og redningsmannskapene er temmelig sikre på at det ikke var flere som ble tatt av det 200 meter brede skredet.

- Det var innrapportert at skredet var rundt 60 ganger 200 meter stort. Og ettersom mannen ble funnet tre og en halv meter under snøen må det ha vært ganske dypt, sier Hongset.

Etter det TV 2 Nyhetene kjenner til skal det ikke være en fra lokalbefolkningen som ble funnet. I området er det flere seilbåter med skiturister.

Populært blant skiturister
Redningshelikoptere fra Tromsø og Banak ble sendt da alarmen gikk like før klokken 12.00 mandag formiddag. Mannskaper og redningshunder ble satt inn i søket.

I tillegg ble ambulanse sendt fra Tromsø universitetssykehus til rasstedet skriver Nordlys.no.

Hovedredningssentralen for Nord-Norge sier til Nordlys.no at det var flere turister i følget da skredet gikk, men det skal vært være kun den ene personen som ble tatt av skredet.

Området hvor raset gikk er kjent blant skigåere som liker ekstreme skiopplevelser. Særlig oppmerksomhet fikk stedet etter at kronprins Haakon la sin elsk på Uløybukta i Skjervøy kommune i Troms.