osama_680 (Foto: The Weinstein Company)
osama_680 (Foto: The Weinstein Company)

Til Norge 11. september

11. september kommer jakten på Osama bin Laden til Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fire år etter den Oscar-nominerte dokumentaren «Super Size Me» er filmskaperen Morgen Spurlock igjen i rampelyset. Nå jakter han på verdens mest ettersøkte mann.

Barn
- «Where in the World is Osama Bin Laden» handler om at jeg reiser for å se etter planetens mest ettersøkte mann, for å bidra til at verden blir et sikrere sted for barnet jeg venter, sier Spurlock.

- Jeg tror alle som har barn, eller venter barn, kan forholde seg til bekymringen rundt «hva slags verden bringer jeg barn til?» Jeg tror filmen gir svar på mange av disse spørsmålene.

Trusler
Ideen kom etter presidentvalget i 2004 da Osama bin Laden frigjorde et opptak som startet et opprør og fikk mye medieoppmerksomhet, skriver nyhetsbyrået AP.

Under opptakene opplevde Spurlock og hans seks mann store team stunder da de fryktet for livet, men de ble også omfavnet og ønsket velkommen inn i flere hjem for å gjøre intervjuer. De erfarte kulturen de besøkte på en helt annen måte enn det som normalt blir videreformidlet via media.

Går dypere
- Jeg mener filmen gjør en god jobb med å ta oss vekk fra de to-minutters innslagene vi får gjennom nyhetsreportasjer, og tar oss med til en verden der du møter majoriteten av folkene og ser deres dagligliv. Vi møter folk som hater Osama bin Laden. Folk som hater det han står for, sier Spurlock.

Filmen hadde premiere i USA 18. april. Her hjemme må vi vente noe lenger, ifølge den norske distributøren er den planlagt å ha premiere i de store norske byene 11. september.