Somaila (Foto: TV 2)
Somaila (Foto: TV 2)

Kapret spansk fiskebåt

En spansk fiskebåt med et mannskap på 26 ombord, har blitt kapret utenfor kysten av Somalia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge offisielle kilder i Spania ble fiskebåten som driver med tunfiske angrepet av pirater rundt 400 kilometer utenfor kysten av Somalia.

26 ombord
Båten skal ha vært i internasjonalt farvann da den ble kapret. Det er ukjent hva som har skjedd med de 26 ombord, melder BBC.

Ifølge det spanske fiskeridepartementet tok piratene kontroll over båten ved å bruke rakettkastere. De 26 ombord i en kaprede båten er henholdsvis 13 afrikanere og 13 spanjoler. Båten skal ha blitt skadet i angrepet.

Løsepenger
Kysten av Somalia er blant de farligste områdene i verden når det gjelder piratvirksomhet. Det til tross for at flere land har krigsskip i området. Derav USA og Frankrike.

For kort tid siden ble en fransk luksusyacht også kapret utenfor kysten av Somalia. Mannskapet på denne båten ble sluppet fri etter at piratene fikk løsepenger. Kort tid etter at gislene ble sluppet løs, angrep og arresterte franske spesialstyrker piratene. De seks som ble tatt stilles nå for retten i Frankrike.

25 skip angrepet
I løpet av det siste året har mer enn 25 skip blitt angrepet av pirater uten for kysten av Somalia.

Sikkerhetssituasjonen i det afrikanske landet er meget ustabil ettersom Somalia ikke har hatt en fungerende og stabil regjering på 17 år.

Fransk krigsskip ved siden av kapret fransk yacht. (Foto: AFP/SCANPIX)
Fransk krigsskip ved siden av kapret fransk yacht. (Foto: AFP/SCANPIX)

VIDEO: Pirater kapret luksusyacht