Her er dvergkaimanen Taggen i bagasjerommet til TV 2s Klaus Holthe.
Her er dvergkaimanen Taggen i bagasjerommet til TV 2s Klaus Holthe.

Biltur med Taggen

Krokodillen Taggen var borte i to døgn før tyvene angret og kontaktet TV 2. Her kan du se video av Taggens ferd tilbake til Akvariet i Bergen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tyveriet av den populære dvergkaimanen Taggen vakte oppsikt, og ledelsen ved Akvariet i Bergen fryktet for den lille krokodillens liv.

Direktør Kees Ekeli mente Taggen kunne dø om han ikke fikk nok omsorg.

Se hele dokumentaren på TV 2 Sumo (abonnementstjeneste)

Dvergkaimanen, som er verdens minste krokodilleart, var i løpet av en helg i forrige måned Norges mest omtalte krokodille.

Da de ansatte ved Akvariet til sin skrekk at Taggen var sporløst borte, ble det slått full krokodille-alarm i Bergen.

En «varm» krokodille
TV 2s reporter Klaus Holthe ringte alle kontaktene han hadde fått i forbindelse med arbeidet med dokumentaren «Slanger i paradiset».

- En av telefonene førte meg til en som påsto at han visste noe. Han ringte etterhvert opp igjen og fortalte at det var snakk om et bestillingstyveri. Han fortalte at krokodillen skulle skaffes fra Danmark eller Tyskland, men at tyven tok en «snarvei» ved å forsyne seg fra Akvariet i Bergen, forteller Holthe.

Leteaksjon
Det ble straks satt i gang en leteaksjon for å finne ut om Taggen fortsatt befant på Akvariet. Da politiet ankom åstedet, fant de ingen tegn til innbrudd, men de oppdaget at tyvene hadde skrudd ut skruene i festet på låsbeslaget.

- Da kjøperen forsto at han ville få en «varm» krokodille trakk han seg. Tyven satt dermed på en krokodille han ikke kunne bli kvitt, og ville levere den tilbake. Senere sto en person frem og sa at han stjal krokodillen fordi han mente sikkerheten ved Akvariet var for dårlig, sier Holthe.

Etter rundt to døgn var dramaet over. Den stjålne dvergkaimanen ble overlevert til TV 2s reporter Klaus Holthe, som straks tok kontakt med ledelsen ved Akvariet.

Tyveriet av Taggen får du se mer av i dokumentaren «Slanger i paradiset». Økokrim og Mattilsynet er bekymret over det voksende omfanget av ulovlige reptiler i norske hjem. Mattilsynet anslår at det finnes minst hundre tusen ulovlige reptiler i norske hjem.

Se nyhetsreportasjen om da Taggen kom hjem igjen her

233012