OSLO 20080329: Aafks Erlend Holm under eliteseriekampen mellom Vålerenga og Aalesund på Ullevaal stadion lørdag kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
OSLO 20080329: Aafks Erlend Holm under eliteseriekampen mellom Vålerenga og Aalesund på Ullevaal stadion lørdag kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Dagens beste spill på oddsen

Fra en variert søndagsmeny blir Aalesund dagens spill hjemme på kunstgresset. Sjekk tv2sporten.no sine spillforslag her!

Ole Bratseths spillforslag 19. april, frist kl. 14.55:
31 Skjetten - Skarp H 1,65
74 Start - Alta (0-1) H 1,55

Totalodds: 2,56

Magnus Wattnes spillforslag 19. april, frist kl. 17.55:
52 Lillestrøm - Molde (0-1) H 2,45
60 Aalesund - HamKam H 1,80

Totalodds: 4,41

Les også: Kjetil Rekdals satser på Vålerenga

Send «Rekdal» til 1984 for å motta daglige oddstips på SMS (kr 5,-).

Vurderte kamper:

1 Aston Villa - Birmingham (S) 1,70 3,10 3,75
Prestisjefullt byderby. Villa tok bare to poeng på fem kamper i mars. 10-0 til sammen mot Bolton og Derby på de to siste gjør at O’Neils menn ligger an til spill i Europa til høsten. Gode C. Gardner er klar for spill igjen. Birmingham havnet under streken med gårsdagens resultater. Reading og Bolton bare ett poeng foran før denne kampen. Har tapt de tre siste kampene på fremmed gress, men det er også de tre eneste nederlagene på de ti siste kampene. Kapo og Larsson kan være tilbake, noe usikkerhet også rundt McFadden.

Hjemmeoddsen er ikke så aller verst, og helt klart nærmest spill.

5 Newcastle - Sunderland (S) 1,70 3,10 3,75
Intenst lokaloppgjør. Keegan & co. spilte 0-0 i Portsmouth sist. Ni poeng og like mange scoringer på de tre foregående. Skadelisten er i ferd med å tømmes, Milner og Carr ventes tilbake i troppen. Roy Keanes Sunderland har vunnet mot Fulham og Villa på sine to seneste reiser. 0-3-12 på de øvrige bortekampene. Trenger noen få poeng til før nedrykk ikke er tema. Kan stille sitt sterkeste lag også i dag.

43 Manchester City - Portsmouth (S) 2,15 2,85 2,75
City har skuffet i lang tid. Tok en overraskende og sterk borteseier i Sunderland forrige helg. Vant sesongens ni første hjemmekamper, 1-4-3 på de åtte siste. Sturridge er usikker. Dyktige Richards er friskmeldt, men denne kampen kommer for tidlig. Portsmouth har stø kurs mot Europa etter en flott sesong. 9-1-7 borte. Manager Redknapp kan glede seg over at Diarra, Baros og Utaka er tilgjengelige igjen.

Det frister ikke videre med spill på denne kampen. Noe jevnere enn oddsen antyder.

Fotballguiden: Premier League

30 Groruddalen - Kristiansund 3,25 3,60 1,50
GBK har mistet store deler av laget siden i fjor, og går nok en tung sesong i møte. De har dog mange unge talenter som kan blomstre, men de trenger nok litt tid på seg. I serieåpningen tapte de 0-2 borte mot Korsvoll, etter å ha fått en spiller utvist i første omgang. KBK er en av opprykksfavorittene, og startet også solid med 3-1 seier hjemme mot Strindheim. De har sin klare styrke hjemme, men kamper som dette må vinnes hvis målet om opprykk skal nås. KBK har en sterk stall, og mange skal nok få slite mot dette laget i år. Vi tror de legger på til to strake her i dag, og 1,50 er ikke så verst.

31 Skjetten - Skarp 1,65 3,50 2,80
Skjetten klarte 2-2 i serieåpningen borte mot Ull/Kisa, en sterk prestasjon mot et lag som har imponert stort i oppkjøringen og som banket opprykkskandidat Bærum med hele 5-1 borte på lørdag. De har forsterket blant annet med Petter Werni fra Aalesund, en meget kapabel spiller på dette nivået, og vi tror de kommer til å bite bra fra seg. Skarp beholdt så vidt plassen i fjor. De åpnet med 0-2 tap hjemme mot sterke FK Tønsberg, og laget blir trolig å finne i bunnstriden også i år. De trives normalt klart best hjemme, og lagene fra nord reiser ikke ofte hjem med poeng fra turene sørover. Vi tror alle poengene blir igjen på Skjetten, og 1,65 tåler sammenligning. Vi forsøker noen kroner på vertene.

40 Skeid - Ranheim 1,65 3,50 2,80
To av de aller heteste kandidatene til opprykk fra denne avdelingen møtes til dyst. Skeid satser på å rykke rett opp igjen, og Arild Stavrum sine gutter kommer nok til å være med helt inn. Dette er Skeid sin første kamp, mens Ranheim som ventet slo Steinkjer hjemme i serieåpningen. I utgangspunktet rimelig åpent, men Ranheim har tidligere slitt på bortebane. Vi gir Skeid tipset hjemme i Oslo.

41 FK Tønsberg - Asker 1,55 3,55 3,10
FK Tønsberg nådde ikke opp i opprykkskampen mot Nybergsund i fjor, men har ambisjoner om å kjempe i toppen også denne sesongen. De har fått noen solide forsterkninger, og Nikodemussen og Larsen på topp kommer nok til å bli en giftig duo. De serieåpnet med en grei 2-0 seier borte mot Skarp. Asker hadde en fin fjorårssesong, og de vil nok bli å finne på øvre halvdel også i år. Gaute Larsen har tatt over treneransvaret, etter å ha vært i diverse tippeligaklubber. De tapte første seriekamp 2-4 hjemme mot Bærum, og de var klart best på hjemmebane i fjor. FK Tønsberg får et rimelig klart favorittstempel på eget gress.

Fotballguiden: Norsk 2. divisjon avdeling 1-4

47 Real Murcia - Mallorca 2,40 2,80 2,50
Nykomling Murcia ser som ventet ut til å gjøre umiddelbar retur til nest øverste nivå. Åtte poeng opp til trygg grunn med seks kamper igjen. Har slått til med seirer over Valencia og Espanyol de to siste hjemmekampene. 6-3-6 her totalt. To spillere returnerer fra karantene, få skader i troppen. Mallorca har kun tapt fire ganger siden nyttår. Havner i bestefall på øvre halvdel. Ingen store fraværsproblemer for gjestene heller.

Disse lagene har liten bruk for ett poeng. Dessuten synes vi feil lag er gjort til favoritt, 2,50 er et aktuelt spill.

Fotballguiden: Primera Division

51 Lillestrøm - Molde 1,50 3,30 4,85
52 Lillestrøm - Molde (0-1) S 2,45 3,45 2,10
Jumboplass er langt unna ambisjonene på Åråsen. Klare tap for Stabæk og VIF de to siste, etter et høyst ufortjent poeng her mot Tromsø i sesongens første kamp. Nordlie biter nå i det sure eplet og legger om til 4-4-2 . Sundgot inn ved siden av Occean. Mangler Johnsen, Søgård, Kiesenebner og Riise. Mouehli soner karantene i dag også. Molde spilte sin andre målløse hjemmekamp da TIL var på besøk sist. Sliter som ventet med uttelling på sjansene. Straffesparket i 1-2-tapet i Fredrikstad eneste nettkjenning så langt. Viktige Andreasson savnes fortsatt i midtforsvaret.

Hjemmelaget er åpenbart ute etter å unngå spill på midtbanen. Det bør gi dårlige arbeidsvilkår for Moldes duo sentralt på midten, og da kan romsdalingene bli et lett bytte. Selv om oddsen er i minste laget, slår vi til på hjemmeseier. 2,45 med 0-1 fra start er også aktuelt.

Fotballguiden: Tippeligaen

54 Strømsgodset - FC Lyn Oslo (S) 1,95 2,95 3,10
55 Strømsgodset - FC Lyn Oslo (0-1) 3,70 3,65 1,58
56 Strømsgodset - FC Lyn Oslo over/under 2,5 mål 1,55 1,90
Strømsgodset har overrasket med fire poeng etter møter med tre forventede gullkandidater. Profiler som Andersson, Ohr og Nielsen later alle til å være i toppform. Trener Deila har ingen fravær å bekymre seg for, og endrer neppe på laget. Serieleder Lyn tok tre ufortjente poeng mot Kamma sist, men ble selv snytt for minst ett poeng på Lerkendal i premieren. 1-1 i tilsvarende kamp i fjor, hvor Oslo-laget hadde begredelige 1-2-9 på de øvrige bortekampene. Fortsatt noen fravær på backplass. Gustavinho er klar etter skade, og tar trolig plass på sentral midtbane. Ighalo håper på spill fra start etter to fantastiske kamper.

Underlaget skal ikke være noen stor ulempe for Lyn. Jevnere enn oddsen indikerer, så vi går for B eller UB. Nærmest innsatser er 1,90 for under 2,5 mål i kampen.

57 Tromsø - Viking (S) 2,05 2,90 2,90
59 Tromsø - Viking over/under 2,5 mål 1,65 1,75
Etter to gode kamper og fire poeng mot VIF og LSK, hadde Tromsø størst grunn til å være fornøyde med 0-0 i Molde for en uke siden. Skadde Moldskred savnes på topp ved siden av en aldrende Rushfeldt. Borch og Hafstad er også på skadelisten. Kan gjøre endringer etter den svake innsatsen i Molde. Viking vant fortjent nok mot AaFK sist, men hadde tur med flere dommeravgjørelser. Røk 2-3 på Hamar i den eneste bortekampen hittil Ross, Abelsson og Pereira er uaktuelle med skader.

Viking har 0-1-5 på de seks siste tilsvarende, men dette er bare andre gang de møtes på kunstgresset. Hjemmeseier mest nærliggende og oddsen deretter.

60 Aalesund - HamKam (S) 1,80 3,05 3,40
Aalesund følte seg igjen snytt for poeng da det ble 1-2 i Stavanger for en uke siden. Fullt fortjent 4-2-seier over Brann her i den eneste hjemmekampen. Sterke på eget gress også i fjor høst. En småskadet Bakhoen er trener Åkebys eneste bekymring. HamKam gjorde det meste riktig mot Lyn, men måtte se det ene poenget ryke på overtid av overtiden. Sjanseløse på kunstgresset i Bodø i premieren. Cooreman, Kristoffersen og Strand er fortsatt blant de skadde, men spissen Karekezi er tilbake etter besøk i hjemlandet.

Vertene like overbevisende i sin ene kamp her som Kamma var dårlige i sin kamp på kunstgress. Hjemmeseieren synes klar nok til å putte 1,80 på bongen.

Fotballguiden: Adeccoligaen

63 Bryne - Notodden 1,50 3,70 4,20
Bryne har opprykksambisjoner, men har åpnet langt under pari. 0-1 tap hjemme mot Sogndal ble sist fulgt opp med 0-4 tap borte mot Nyopprykkede Nybergsund. Notodden har også null poeng på sine to første kamper, men imponerte med sterke reslultater i oppkjøringen. Bryne har ikke vist noe til nå som forsvarer odds på 1,50. Vi prøver en U istedet.

65 Haugesund - Nybergsund IL-Trysil 1,50 3,70 4,20
Haugesund har åpnet med seier hjemme mot Notodden, og tap borte mot Sogndal sist. Nybergsund gikk sist fra stortap borte mot Start til å knuse Bryne med 4-0 i sin første hjemmekamp i Adeccoligaen. De må nok belage seg på å ta sine fleste poeng på eget gress, og de får det trolig tøft i Haugesund mot verter som var meget solide hjemme i fjor. H, men ikke til denne oddsen.

67 Kongsvinger - Hødd 1,60 3,50 3,75
Kongsvinger hadde en fin sesong i fjor, men har foreløpig skuffet med 1-3 tap hjemme mot dumpekandidat Alta og poengdeling borte mot Sparta. Hødd er nyopprykket, og er spådd en tung sesong. Serieåpningen har dog vært oppløftende med seier hjemme mot Sparta, og 2-2 borte mot sterke Moss sist. Kongsvinger må vise vesentlig mer, og gjester med selvtillitt er ikke sjanseløse her. U.

69 Moss - Sandefjord (S) 2,20 3,10 2,50
Begge lag er tippet i toppen, men ingen av lagene har imponert til nå. Moss står med kun to poeng etter å ha møtt nykommerne Sandnes Ulf og Hødd, og har ikke innfridd forventningene. Sandefjord tapte fortjent borte mot Odd i premiæren, og måtte slite tungt for tre poeng hjemme mot Sandnes Ulf sist. Vertene får tipset på hjemmebanefordelen, men vi styrer unna.

71 Sandnes Ulf - Sogndal S 2,60 3,15 2,10
Sandnes Ulf er nyopprykket, men har vist at de behersker det nye nivået. De åpnet med 1-1 hjemme mor Moss, før det ble et knepent tap borte mot et annet forventet topplag, Sandefjord, sist. De var meget solide på eget gress i 2.divisjon i fjor. Sogndal har åpnet positivt med to strake gevinster, men blir neppe noe topplag til slutt. Helt åpent.

73 Start - Alta 1,15 5,75 7,50
74 Start - Alta (0-1) 1,55 3,85 3,70
Start åpnet med 5-2 seier hjemme mot Nybergsund, før de måtte avgi poeng med 3-3 borte mot Hønefoss sist. Laget rykket ned fra Tippeligaen i fjor, og kommer trolig til å gå rett opp igjen. Kun Odd matcher den spillestallen sørlendingene har i våre øyne. Alta overrasket stort ved å slå Kongsvinger i sin første bortekamp, men Kongsvinger virker ikke å være i form foreløpig. Alta er nyopprykket, og fikk sist virkelig smake på nivået da de tapte 3-7 hjemme mot Odd. De har vært oppe i Adeccoligaen tidligere, men det har stort sett endt med direkte nedrykk igjen. Denne gangen skal de nok en gang møte et av topplagene, og denne gangen på fremmed gress. Vi tror på nok en storseier til Start hjemme på Sør Arena.

82 Vålerenga - Rosenborg (S) 2,10 2,90 2,80
Vålerenga vant til slutt komfortabelt mot et kriserammet Lillestrøm sist. Eneste hjemmekamp hittil var da AaFK ble slått 1-0 i en typisk premierekamp. Den viktige duoen Hæstad og Strand ser begge ut til å miste kampen. I tillegg kommer langtidsskader på Jalland, Fellah og Sæternes. Rosenborg har tapt for Godset og FFK etter den heller ufortjente seieren mot Lyn i premieren. Har hatt trøbbel foran begge målene og i alle lagdeler, men også vist positive takter i siste del av andreomgang i alle kampene. Iversen, Sapara og Miller er alle uaktuelle med skader. Tettey usikker etter eget utsagn. Lago og Stadsgaard nytt stopperpar.

To lag med stort press på seg. Spennende å se hvordan Abdellaoue takler alt oppstyret etter målene i debuten mot Lillestrøm, og ikke minst Rosenborgs nykomponerte defensiv.