Davy 1
Davy 1

- Hva gjorde du for å redde miljøet, Kjetil?

TV 2 Sportens klimapanel skryter av Vålerengas draktstunt.

I går kunne TV 2 Sporten fortelle at Vålerenga bytter ut sin ordinære draktsponsor Hafslund til fordel for en Climate Conference 08-logo i søndagens stormøte med Rosenborg. Dette for å vende oppmerksomheten mot klimakonferansen i Sarpsborg 5. og 6. juni.

Davy Wathne tok temaet opp i Sport og Spill og innledet debatten med å rette følgende grillspyd i siden på Kjetil Rekdal:

- Hvorfor gjorde ikke dere mer mot CO2-utslipp nedsmeltingen av isbreene da du var trener der?

- Måtte bygge klubben
- Vi var ikke i posisjon til den slags. Vi måtte trene hardt og bygge opp Vålrerenga til den klubben den er nå. Så vi hadde ikke tid til å engasjere oss så mye i dette. Men det er et godt tiltak, svarte Rekdal etter han fikk summet seg.

Se debatten i videovinduet over!

Om oppgaven som rollemodell, svarte Kjetil Rekdal slik:

- Når du i etertid skjønner at "det har du sagt" og "det har du gjort" og hvilken innvirkning det har hatt på folk, gjerne nedover i årskullene, er det helt ekstremt.

Slik får du sett Sport og Spill direkte på din pc

Bengt Eriksen er helt på linje med sin kollega.

- Trenger slike saker
- Det er viktig at folk som går og ser på foballkamp forstår at spillerne involverer seg og markerer ting som er viktig for at vi skal kunne eksistere på fotballkulen vår.

Kjell-Sverre Hansen Wold mener samfunnsengasjement blir viktigere for klubbene nå som økonomien blomstrer i norsk fotball.

- Jo mer penger det er i norsk fotball, jo viktigere er det at klubber og enkeltspillere står for sånne saker, nettopp med tanke på forbildefaktoren, sa han.

Se Frederic Hauge og Freddy dos Santos finne tonen her:

232840