adebayor (Foto: SCANPIX)
adebayor (Foto: SCANPIX)

Tilbake på vinnersporet

Arsenal-spillerne tok Arsene Wenger på ordet, og rullet over Reading på Emirates.

- Min verste uke i Arsenal, sa Arsene Wenger før kampen mot Reading. Han tenkte selvsagt på mesterligaexiten for Liverpool og at Manchester United smadret alt håp om ligagull fem dager seinere.

- Vi ønsker å avslutte sesongen på en god måte, og ønsker sterkt å vinne mot Reading siden vi ikke har hatt den vinnerfølelsen på stund, var Wengers soleklare melding.

Rullet over Reading
På Emirates lørdag var det ingen tvil om at spillerne også ønsket å kjenne på seiersfølelsen. Arsenal rullet over Reading de første 45 minuttene, og kunne gå til pause med en velfortjent 2-0-ledelse. Emmanuel Adebayor 1-0 ga vertene ledelen etter en halvtime da han på lekkert vis tok med seg innlegget fra Kolo Toure og ekspederte ballen sikkert i mål fra 14 meter.

Åtte minutter senere doblet Gilberto ledelsen med et skudd fra 20 meter, brasilianerens første ligamål for sesongen.

Tvilsom annullering
Reading var hakket hvassere etter hvilen, og spilte seg frem til flere sjanser. Men det var likevel vertene som hadde de fleste og feteste mulighetene. Men med to skudd i tverliggeren, en redning på streken og en tvilsom offsideannullering endte kampen med 2-0 til Arsenal.

Sjekk alle detaljer fra kampen i TV 2 Sportens livesenter.

Arsenal ligger på tredjeplass på tabellen, med god margin til Liverpool - og med fire poeng opp til Chelsea på sølvplass.