Nicklas Bendtner, Arsenal (Foto: SCANPIX)
Nicklas Bendtner, Arsenal (Foto: SCANPIX)

Favorittfall til flott utbetaling

Umotiverte topplag mot toppmotiverte bunnlag sørger for flere interessante objekter til kanonodds i dag. Sjekk dagens beste spill her!

Husk Sport og Spill på TV 2 Zebra i dag kl. 14.00. Kjetil Rekdal & co. gir deg en oppsummering av uka som gikk, og kommer med sine tips og analyser til helgens kamper. Dagens tippekamp er fra Skien der Odd tar imot Hønefoss. Stabæk - Brann ser du på TV2 Sport fra kl. 18.30.

Ole Bratseths spillforslag 18. april, frist kl. 14.55:
32 Bærum - Ullensaker/Kisa H 1,50
36 Odd - Hønefoss BK (0-1) H 1,75

Totalodds: 2,63

Magnus Wattnes spillforslag 18. april, frist kl. 15.55:
48 Fulham - Liverpool H 3,15
55 Watford - Crystal Palace B 3,00
58 Queens Park Rangers - Charlton B 2,60

Kampene spilles som dobler og gir tre kombinasjoner til 9,45, 8,19 og 7,80

Send «Rekdal» til 1984 for å motta daglige oddstips på SMS (kr 5,-).

Vurderte kamper:

26Arsenal - Reading 1,20 4,35 8,80
27Arsenal - Reading (0-1) (S) 1,70 3,60 3,20
Siste håp om ligagull for Arsenal røk da United snudde til seier i storkampen på Old Trafford for en uke siden. En rekke faste brikker mangler med Flamini, Sagna, Hoyte og Almunia ute. I tillegg kommer langtidsskadde Eduardo og Rosicky. Reading satte seg i en utsatt posisjon etter et fullt fortjent hjemmetap for Fulham sist. Har tre poeng ned til Bolton på nedrykk når fire runder gjenstår. Murty, Little og Gunnarsson er alle tilbake i spill.

Reading har slitt tungt mot de beste denne sesongen. Motivasjonen er det ingen grunn til å tvile på, i motsetning til hjemmelaget, som har både god grunn og nok poeng med tanke på tredjeplassen, til å tillate seg en dårlig dag på jobb. 8,80 blir dermed tipset, men noe annet enn småpenger ser vi ingen grunn til å satse på sesongens første B på Emirates.

28 KIL/Hemne - Korsvoll 3,40 3,75 1,45
Vertene serieåpnet med 1-4 tap borte mot Byåsen. Er nyopprykket, og får trolig en tøff sesong på nedre halvdel av tabellen. Korsvoll er forsterket siden i fjor, og vant som ventet greit hjemme mot GBK i premieren. Korsvoll kan fort bli en positiv overraskelse i denne avdelingen, men da må lag som KIL/Hemne slås. B, men ingen innsatser til denne oddsen.

29 Kjelsås - Skarbøvik 1,70 3,45 2,70
Kjelsås har ikke hatt noen god sesongoppkjøring, men fikk en fin start på serien med 1-0 seier borte mot Levanger. Stig Mathisen er tilbake som trener på Grefsen Stadion, og det kan få en positiv effekt. Noe mer enn en middelhavsfarer tror vi dog ikke de har kapasitet til å bli. Nyopprykkede Skarbøvik greide 1-1 hjemme mot Lyn 2 i sin første kamp. Målsetningen er å holde seg, og de må trolig belage seg på å kapre flest mulig poeng på eget gress. Vertene blir favoritter hjemme i Oslo.

30 Fyllingen - Fana 1,65 3,50 2,80
Fyllingen spilte 2-2 borte mot LSK 2 på mandag. Havner nok som vanlig rundt midten av tabellen, og tar de fleste poengene på hjemmebane. De tar her i mot Fana til et ekte Bergensoppgjør. Fana åpnet med 2-4 tap hjemme mot sterke Mandalskameratene, og de har ingen god statistikk å vise til på denne banen. Vanskelig å vite nøyaktig hva lagene står for så tidlig i sesongen, men vertene fortjener favorittstempelet.

31 Ålgård - Åsane Fotball 1,90 3,35 2,35
Ålgård er tippet godt nede på tabellen, men imponerte i serieåpningen med et poeng borte mot Viking 2 med åtte spillere fra a-stallen. Åsane startet også bra med tre poeng hjemme mot solide Vard Haugesund. Åsane ser vesentlig sterkere ut enn i fjor, og får et syltynt tips. 1-2 i tilsvarende oppgjør forrige sesong.

32 Bærum - Ullensaker/Kisa 1,50 3,60 3,25
Bærum har blant annet forsterket med Thomas Finstad fra Strømsgodset, og er en av de heteste kandidatene til å ta steget opp i Adeccoligaen fra denne avdelingen. I serieåpningen ble det en sterk og fortjent 4-2 seier borte i lokaloppgjøret mot Asker. Nevnte Finstad scoret to mål i den kampen. Bærum hadde en skuffende sesong i fjor, men vi tror de blir å finne i toppen denne gangen. Hjemme på Kadettangen er de tradisjonelt vriene å tukte. Ullensaker/Kisa har imponert i treningskampene, men skuffet i første seriekamp ved å spille 2-2 hjemme mot nyopprykkede Skjetten. Her venter en vesentlig vanskeligere oppgave, og vi tror sterkt på tre poeng til vertene. 1,50 tåler sammenlikning, og kan forsøkes.

33 Løv-Ham - Sarpsborg Sparta FK 1,60 3,50 3,75
Løv-Ham har full pott etter to kamper. 1-0 hjemme mot Hønefoss ble fulgt opp med en sterk borteseier mot Notodden med samme sifre. Sparta har kun et poeng etter 0-2 borte mot Nyopprykkede Hødd, og 1-1 hjemme mot Kongsvinger sist. Vertene viser form, og er normalt sterke hjemme. H.

35 Odd - Hønefoss BK 1,25 4,75 6,00
36 Odd - Hønefoss BK (0-1) 1,75 3,80 2,90
Odd har en stall det lukter opprykk av, og har også åpnet uten feilskjær. 2-1 hjemme mot Sandefjord og 7-3 borte mot Alta til nå. Hønefoss står med det ene poenget de tok hjemme mot Start sist. Sterkt å hente opp 1-3 mot opprykksfavoritten, men Hønefoss ser ikke ut som noe mer enn en middelhavsfarer i år. I Skien er det ikke mange som kommer til å ta poeng fra Odd, og Hønefoss blir neppe de første til å lykkes. Vi tror vertene kommer til å valse over dagens motstander, og noen kroner på seier med minimum to mål forsøkes.

44 Drøbak/Frogn - Mjøndalen 1,70 3,45 2,70
Seriepremiere for begge lag. Utskiftninger i begge lagene siden i fjor. Blir spennende å se hva Espen Haug kan få ut av Drøbak/Frogn som årets trener. Vertene har et godt tak på Mjøndalen her, og har vært solide hjemme de siste sesongene. H, men vi lar lagene serieåpne i fred.

46 Strindheim - Byåsen 1,65 3,50 2,80
Strindheim er av mange tippet helt i toppen. I første kamp tapte de 1-3 borte mot en annen opprykkskandidat, Kristiansund. Borte mot KBK er det dog ikke mange lag som kommer til å ta poeng. Byåsen er alltid vriene å plassere, men de serieåpnet med en fin 4-1 seier hjemme mot nyopprykkede KIL/Hemne. Strindheim hadde bunnsolide 11-1-1 hjemme i fjor, og det eneste laget som vant her var faktisk Byåsen. Vi tror dog at vertene skal være det sterkeste laget denne gang, og hevner fjorårets nederlag her i dag.

47 Mandalskameratene - Fløy FK 1,30 4,30 4,00
Mandalskameratene er sammen med Randaberg favoritter til opprykk fra denne avdelingen, og de leverte varene i serieåpningen med 4-2 seier borte mot Fana. Fløy hadde en svart sesong i fjor, men skal stå noe bedre rustet nå. 0-3 hjemme mot Os i første seriekamp var dog en stor skuffelse både når det gjaldt spill og resultat. Fløy slo dog MK 3-0 i treningskamp tidlig i vinter, uten at man skal legge så mye vekt på det. Dette er dog lokaloppgjør, og Fløy vil nok prøve å vise seg fra sin beste side. H, men 1,30 hopper vi glatt over.

48 Fulham - Liverpool 3,15 3,00 1,90
Etter en sterk kamp og flere forsøk i treverket, var det en rettferdighetens seier da Nevland punkterte oppgjøret mot Reading til 2-0 sist. Det var også London-lagets første borteseier på halvannet år, og avgjørende poeng for å beholde håpet om ny kontrakt. Fire mann fortsatt på skadelisten, men flere solide navn har også returnert den siste tiden.

Liverpool tok seg greit av Blackburn sist. Styrer inn til den viktige fjerdeplassen med lang avstand både ned til Everton og opp til Arsenal. Få fravær i troppen. Nøkkelspillere som Gerrard og Torres kan bli hvilt med tanke på den kommende Champions League-semifinalen mot Chelsea. Liverpool har verken fått poeng eller nettkjenning på de to siste besøkene på Craven Cottage.

49 Wigan - Tottenham (S) 2,40 2,80 2,50
Wigan avgjorde trolig gullstriden, og tok et livsviktig poeng for egen del i bunnstriden, da det ble 1-1 i sluttminuttene på Stamford Bridge tidligere i uken. Eneste fravær er den skandinaviske forsvarsduoen Edman og Hagen. Tottenham kommer fra 1-1 mot både Boro og Blackburn. Ustabile og uforutsigbare den siste tiden, etter en spesiell sesong. Ligacuptriumfen sikrer spill i Europa til høsten. King, Bale og Assou-Ekotto er ute for sesongen. Keeper Robinson og Chimbonda usikre.

50 Middlesbrough - Bolton S 1,85 3,00 3,30
Boro styrer tradisjonen tro inn til en kjedelig plass litt under midten. Har kapret poeng litt uavhengig av nivået på motstanderne, robuste Bolton neppe noen ønskemotstander. Huth, Taylor, O’Neil og Mido mangler. Bolton tok en livsviktig seier mot West Ham sist. Det skiller stadig to poeng opp til trygg grunn. Savner suspenderte Davis på topp.

51 West Ham - Derby 1,25 4,00 7,85
52 West Ham - Derby (0-1) 1,80 3,60 2,90
West Ham har vært tamme en periode, 1-1-6 på de åtte siste. Skadeproblemene begynner omsider å avta. Neill, Ljungberg, Noble og Faubert ser ut til å være klare til kamp igjen. Forsvarer A. Ferdinand er eneste nye fravær på en stund. De nedrykksklare gjestene slo til med seks baklengs for andre gang på en måned sist. Har ellers vist en imponerende moral, tross kun én ligaseier som kom tilbake i september. Sterjovski og Edorthy er usikre.

53 Norwich - West Bromwich 3,10 2,95 1,95
Norwich innledet sesongen elendig, storspilte i vinter og mistet formen igjen for noen måneder siden. Hjemmeseier i de to sist har trolig sikret nok poeng til at nedrykk ikke blir tema. Får to viktige brikker tilbake fra skader i Fotheringham og Chadwick.

Albion maktet ikke å gjennomføre snuoperasjonen i 1-1-kampen hjemme mot Watford for en uke siden. Gjeninntok tabelledelsen i midtuken, da det ble 1-0-seier i den meget vriene hengekampen mot erkerival Wolves på Molineux. Både forsvarer Albrechtsen og angriper Miller forventes klare igjen, stiller sitt sterkeste mannskap.

54 Sheffield Utd - Hull 2,30 2,80 2,60
Sheffield United har fem poeng opp til play off med tre kamper igjen. Så en stund ut til å ha funnet formen akkurat i tide, men har avgitt nettopp fem poeng på de siste åtte kampene. Før det har sesongen vært en nesten sammenhengende skuffelse. Hull har vær en positiv overraskelse, som mot alle odds kjemper med blant andre Bristol City om direkte opprykk. Som alltid sterke hjemme, og den siste tiden utilnærmelige også på fremmed gress. Et par fravær i begge leirer, men også spillere som har kommet tilbake fra skader nylig.

55 Watford - Crystal Palace (S) 2,00 2,90 3,00
Watford ligger dårligst an blant de fem klubbene som kjemper om direkte opprykk. Innledet sesongensom et enten/eller-lag, men hadde syv strake poengdelinger før 1-1-2 på de fire siste. Har tatt flere poeng borte enn hjemme. Ingen fravær av betydning. Palace holder for øyeblikket den siste play off-plassen. Solide 5-4-0 på de ni siste kampene. Har i likhet med vertene en brukbar førsteellever på dette nivået. Scowcroft mangler igjen og et par mann må testes før kampstart. Tre blank er i tråd med markedet og et aktuelt spill.

56 Wolverhampton - Ipswich (S) 1,90 3,00 3,15
Wolves var på høyde med West Brom gjennom mesteparten av lokaloppgjøret tidligere i uken, men kunne ikke hindre rivalen i å ta både poengene og ledelsen i divisjonen. Har hevet seg etter en svak start på året, men gått av banen uten nettkjenning to ganger på rad nå. Talentfulle Kightly er omsider tilbake etter sin skade. Ward er også friskmeldt etter lengre fravær. Henry stadig uaktuell.

Ipswich ligger to poeng foran med én kamp mer spilt. Vant alltid hjemme og aldri borte frem til sesongen var over halvveis. Like ustabile som resten av denne divisjonen utover våren. Kuqi er ute med skade, Norris og Bruce er usikre.

58 Queens Park Rangers - Charlton 2,30 2,80 2,60
For hjemmelaget handler sesongens tre siste kamper om å havne litt over eller litt under midten av tabellen. Tre spillere er friskmeldt de siste dagene, kun målfarlige Vine mangler. Byrival Charlton er en av mange forhåndsfavoritter som har skuffet stort, men fortsatt et lite håp om play off. Mangler vingene Sam og Thomas, hard konkurranse om plassene for øvrig.

61 Barnsley - Leicester 2,15 2,85 2,75
Barnsley røk med klar margin hjemme for Hull i midtuken. Sikret sannsynligvis plassen med to overraskende borteseirer før det. Har vært et utpreget hjemmelag resten av sesongen. Viktige Howard er trolig ute i dag også, etter en uke med sykdom. Campbell-Ryce er uaktuell. Leicester ligger på den ene nedrykksplassen som ennå ikke er utdelt. Kun to poeng skiller til de fire lagene over. Holloways mannskap skal på papiret kjempe i toppen av denne divisjonen. Tre spillere som trolig hadde startet er ute med langtidsfravær.

80 Blackburn - Manchester Utd 4,85 3,30 1,50
Blackburn trenger en knallsterk avslutning på sesongen, om laget igjen skal få måle krefter med Larisa og andre lag utenfor øyriket. Santa Cruz leverer varene på topp, mens Gamst er en av flere nøkkelspillere som aldri har funnet tilbake til de gode taktene fra fjorårssesongen. United fikk ligagullet servert på sølvfat av Wigan tidligere i uken. Få fravær av betydning hos noen av lagene. For de røde er viktige Vidic klar igjen, det samme ser ut til å gjelde Nani og Hargreaves.

81 Stoke - Bristol City (S) 1,85 3,00 3,30
Opprykksthriller når overraskelseslaget Bristol tar turen fra sørvest til Midlands. Stoke har også hatt en sesong over forventingene, anført av noen skikkelige ringrever på dette nivået. Kaptein Griffin er skadet, Lawrence kan være tilbake. Gjestene har vært flinke til å avgjøre jevne kamper til sin fordel. Har i likhet med hjemmelaget dabbet av etter å ha ledet divisjonen en periode, begge lagene står med 2-4-3 på sine ni siste. McAllister og Johnson er tilbake i trening, men neppe klare for denne kampen. Ingen øvrige fravær.

82 Stabæk - Brann (S) 1,95 2,95 3,10
83 Stabæk - Brann (0-1) 3,65 3,70 1,58
Stabæk fikk sitt andre mer eller mindre fortjente bortepoeng i Bodø sist. Slo LSK 4-2 her i den eneste hjemmekampen, uten at seier mot formsvake kanarifugler trenger å bety så mye. Høiland er suspendert. Fire poeng på tre kamper har utvilsomt vær en nedtur for Brann, som har langt igjen til fjorårets mestertakter. Björnsson og Huseklepp er ute, Opdal meldes klar tross kneproblemer.

Brann har vunnet her de tre siste gangene. Selv om borteseirer har vært veldig dårlig butikk så langt i årets sesong, er vi nærmere spill på gjestene. 1,58 for UB i objekt nummer 83 tilsier et snitt på 3,16 for de samme alternativene i det ordinære spillet (2,95 og 3,10).

96 Barcelona - Espanyol 1,40 3,65 5,30
Barcelona holder andreplassen bak Real Madrid, men de har kun poenget ned til tredjeplasserte Villareal. Formen i ligaen er ikke den beste, men de står med sterke 13-1-2 på eget gress. De har nok tankene på CL-semifinalen mot Man U til uka, men har ikke råd til å tape for mange poeng til i serien heller. Espanyol ligger like over midten på tabellen. De står nå med fire strake tap, men greide 2-2 med storebror i byen på besøk her i fjor. H, men ikke til 1,40.

104 Sevilla - Almería 1,40 3,65 5,30
Sevilla ligger tre poeng bak den siste CL plassen, og trenger seier her i dag. Formen er fin med 4-0-2 på de seks siste kampene, og de har møtt tøff motstand. 3-2 seier borte mot Mallorca sist, mens forrige hjemmekamp endte med 2-0 seier mot tredjeplasserte Villareal. Solide 11-1-4 på eget gress til nå. Almeria har en fin sesong, og ligger bare seks poeng bak vertene på tabellen. De er dog klart sterkest hjemme, og står uten seier på de fem siste bortekampene. Almeria er ingen enkel motstander, men dette skal vertene Sevilla vinne.