helterlig
helterlig

Helt ærlig-gutta og Marius i nettprat

Tobias og Kjetil svarer alltid Helt Ærlig på det dere måtte lure på. Onsdag hadde de med Marius (26), som er representant fra Landsforeningen for etterlatte ved selvmord. Sammen stilte gutta opp for dere.

Norge tar hvert år over 500 mennesker sitt eget liv. Tusener av etterlatte sitter igjen i sjokk og forvirring og med ubesvarte spørsmål. Hvordan forstå at et menneske du er glad i velger døden fremfor livet, deg og sine nærmeste? Hvordan leve videre med skyld, sinne og skam, i tillegg til sorgen og savnet? Hvor skal man søke svar på spørsmål det ikke finnes svar på?

En rekke undersøkelser viser at for etterlatte ved selvmord, er møtet med andre i samme situasjon noe av det som er til størst hjelp. Det er derfor LEVE - Landsforeningen for etterlatte ved selvmord – finnes, og tilbyr etterlatte omsorg, støtte og informasjon gjennom kontakt med fylkeslag og lokale sorggrupper og støtteapparat.

Er du selv etterlatt ved selvmord, eller vet du om noen som er det, vet du nå at det finnes et sted å få hjelp.

Du kan selvsagt stille spørsmål om alt du måtte lure på, men siden sendingen i dag var viet et tema som mange er berørt av, var også Marius tilstede sammen med Kjetil og Tobias.

Se hva de svarte dere HER: