aalesund_huset5
aalesund_huset5

Minst 15 skadet

Fem personer er savnet etter boligtragedien i Ålesund.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kraftig brann, gass og et nytt ras på ulykkkesstedet har gjort det umulig for redningsmannskaper å søke etter savnede etter blokk-kollapsen.

- Er det noe håp om å finne de savnede i live?

- Vi gir selvfølgelig aldri opp håp, men vi må være realistiske oppe i det hele og det ser dessverre veldig dårlig ut, sa politiets innsatsleder Kjell Kvenseth til TV 2 klokken 08.40.

Ikke hjemme
Tidligere meldinger gikk ut på at seks personer var savnet, men ifølge NTB var en av de antatt savnede ikke hjemme da blokken kollapset.

Minst 15 er fraktet til sykehus.

Det ble slått full katastrofealarm på Ålesund sjukehus etter at boligblokken kollapset, og store ekstramannskaper ble kalt inn, melder smp.no

Flere av de som er lettere skadd er fraktet til Rica Parken Hotell.

Går gjennom ruinene
Roger Holmen fra Røde Kors hjelpekorps sier til VG Nett at Sivilforsvaret og en enhet fra fjellredningstjenesten skal gjennomsøke ruinene av huset.

- Det er all grunn til å tro at det oppholdt seg folk i første etasje som ikke har kommet seg ut av bygget, sier Rovick.

21 beboere
20 personer er folkeregistrert med adresse på boligblokken. I tillegg skal det bo en person i bygget.

- 20 pluss en er det som bor på denne adressen, oppplyser Magne Tjønnøy, operasjonsleder ved Sunnmøre politidistrikt til TV 2.

Kriseteam
Evakuerte som er uskadde blir sendt til Rica Parken hotell i Ålesund, der det er etablert et kriseteam med representantar fra politiet, kommunens kriseteam og ressursar frå Røde Kors, opplyser politiet.

Pårørende kan ta kontakt med politiet i Ålesund på telefon 70 11 87 00.

224104