mann skutt drept oslo (Foto: TV 2)
mann skutt drept oslo (Foto: TV 2)

Drapssiktet utvist i 2004

Mannen som onsdag blir fremstilt for fengsling etter grünerløkkadrapet var en av dem som skal ha overfalt Kadra i fjor. Han ble utvist fra Norge i 2004.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fem somaliere braket sammen på Grünerløkka natt til andre påskedag. En person ble drept, en annen skadet. Samtidig ble en rekke skudd blir avfyrt mot boliger i området. Tirsdag kveld jakter fortsatt politiet på en navngitt gjerningsmann mens en annen er pågrepet og blir fremstilt for fengsling i morgen.

Vet hvem det er

- Vi driver aktivt arbeid opp mot kartlegging av ham og hans bevegelser. Nå mener vi å vite hvem det er, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved Oslo Politidistrikt.

Etter det TV2 forstår skal den 26 år gamle mannen som nå blir siktet for medvirkning til drap, være en av de fem somalierne som står tiltalt for å ha overfalt Kadra i fjor. Da ble fem somaliere pågrepet etter å ha banket opp Kadra fordi de mente hun hadde hånet Koranen.

Utvist i 2004

I kjølvannet av den mye omtalte ovefallsaken kom det frem at den 26 år gamle somalieren egentlig skulle ha vært utvist fra Norge flere år tidligere

- Han er en somalier som kom til Norge i 2002. Han har et utvisningsvedtak fra 2004, bekrefter Rohde.

I fjor høst lovte Arbeids- og Inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen å utvise somalieren så fort som mulig. Det har så langt ikke latt seg gjøre på grunn av forholdene i Somalia.