ÅgeHareide (Foto: SCANPIX)
ÅgeHareide (Foto: SCANPIX)

Gruppearbeid skal få Norge på VM-sporet

Gjennom gruppearbeid skal de norske spillerne finne veien til VM i Sør-Afrika.

I kveld deler landslagstrener Åge Hareide spillerne opp i tre grupper. Oppgaven er å finne ut hva som gikk galt i fjor, og hva som skal gjøres bedre for å lose laget til VM i Sør Afrika.

- Kloke hoder
- Dette handler om involvering. Spillerne skal få beskrive sin situasjon og bli bedre kjent med hverandre, sier landslagssjefen til TV 2 Sporten.

- Det er viktig at vi tar litt i utenfor banen også, og dette er et forsøk på å få alle til å forstå hverandre. Dermed kan vi prestere bra sammen. Jeg forventer å få mye postivt ut av dette, for det er flere kloke hoder som samles. Det viktigste er at vi får satt i gang en prosess.

Åge Hareide er klar over at han gjør nybrottsarbeid som landslagssjef.

- Jeg vet at dette ikke er helt vanlig innen fotballen, men spillerne trenger ikke alltid lytte til treneren. Av og til kan det være godt å lytte til seg selv og sidemannen. På denne måten blir vi sterkere sammen, sier Hareide.

Spillerne positive
Spillerne er postiv til den nye arbeidsformen.

- Jeg er spent på opplegget, og håpet er at vi sammen kan bli enige om en strategi. Om vi kan hente ut det lille ekstra som gjør at vi ikke taper kamper som mot Tyrkia og Hellas, er dette positivt, sier Brede Hangeland.

- Vi har mye å diskutere, uten at jeg foreløpig vil røpe hva vi vil snakke om. Dette er positivt, sier John Arne Riise.

Åge Hareide har også planer om å hente inn en ekstern ressursperson. Hvem dette blir avhenger delvis av hva spillerne selv ønsker.