Bjørn Helge Riise, Lillestrøm (Foto: Stian Lysberg Solum)
Bjørn Helge Riise, Lillestrøm (Foto: Stian Lysberg Solum)

- Lært av John Arnes feil

Bjørn Helge Riise vil ikke gjøre de samme tabbene som sin storebror i Liverpool.

FÅ OVERSIKT: Slik får du TV 2 Sport

TV 2-duoen Nils Johan Semb og Øyvind Alsaker tipper Lillestrøm på en bronseplass den kommende sesongen.

De mener en av suksessfaktorene på Åråsen er John Arne Riises ambisiøse lillebror Bjørn Helge.

- Lært av John Arnes feil
Og høyrekanten lover å ikke gå i samme fella som sin mer berømte storebror. John Arne Riise har tidligere havnet i overskriftene for alt fra kjendis-SMS’er til økonomisk rot - men har de siste årene lagt den utenomsportslige støyen bak seg og kun fokusert på det sportslige.

- Jeg og John Arne står veldig tett, sier Bjørn Helge Riise til TV 2 Sporten.

- Jeg har sett hva han har opplevd de siste årene, og jeg har lært av feilene hans. Noen ting han har gjort har vært riktig dumme, og det ville jo vært dumt om vi begge gikk på de samme smellene, ler Lillestrøms landslagsspiller.

Se oppsummering av Lillestrøms sesong i fjor i videovinduet (artikkelen fortsetter under):

223850

For Bjørn Helge Riise legger ikke skjul på sine store ambisjoner på fotballbanen.

- Men når du presterer så bra og skaper deg et navn kommer folk til å være mer obs på deg. Vi må tenke litt mer, og holde oss hjemme og ta det rolig, mener han.

I fjor ble Lillestrøm døpt til verstingklubben på grunn av flere unødvendige gule og røde kort. Denne sesongen skal kortene bort.

- Vi bidro jo til det stempelet selv. Vi fikk mange unødvendige gule kort på grunn av munnbruk og skubbing. Denne sesongen skal vi luke bort dumme gule kort, lover han.

- Men at vi får gule kort i taklinger og lignende, er jo ikke noe vi kan få gjort så mye med, poengterer Riise.

- En gullkandidat
- Blir Lillestrøm en gullkandidat denne sesongen?

- Ja, jeg føler vi har troppen og stallen til å kjempe i toppen. Men vi må luke vekk småfeil. En klubb som LSK skal imidlertid alltid ha ambisjoner om å kjempe i toppen av Tippeligaen og en plass i Europacupen, svarer Riise.

Tom Nordlie ledet Lillestrøm til cupgull i sin første sesong som LSK-boss. I Tippeligaen ble det imidlertid kun fjerdeplass.

- Men jeg synes sesongen i fjor er noe av det beste jeg har vært med på som trener. Det kan måle seg med det Start presterte som nyopprykket klubb som tok sølvet, oppsummerer Nordlie overfor TV 2 Sporten.

Se intervju med Lillestrøm-trener Tom Nordlie om kommende sesong i videovinduet (artikkelen fortsetter under):

223851

Han fortsetter:

- Klubben gjorde det bra på mange områder. Vi endte riktignok ikke på medaljeplass i serien, men vi tok cupgull og det første trofeet siden 1989, minner Nordlie om.

Også han innrømmer at det vel mye utenomsportslig støy rundt LSK forrige sesong.

- Men det har kanskje med folks oppfatning å gjøre. I Start spilte vi like aggressivt, men da fikk vi høre at vi spilte makrellfotball. Det har litt med merkevaren og det stempelet klubben har fra før å gjøre. Men vi skal være fairspillende og aggressive, mener Nordlie.

- Viking og Brann favoritter
Målet den kommende sesongen er medalje. Men han spår en knalltøff kamp om gullet.

- Jeg tror de seks øverste lagene på tabellen fra i fjor kommer til å kjempe om gullet, inkludert Tromsø. Det er et skummelt lag, og en outsider for meg. Men per nå ser Viking og Brann mest solide ut, sier han.

- Men jeg ønsker og tror at vi selvsagt skal være et av lagene som skal kjempe om gullet, poengterer den meritterte treneren.

Se Øyvind og Nils Johans tabelltips på TV 2 Sport og TV 2 Sumo klokken 22.00 og les om tipsene på www.tv2sporten.no.

FÅ OVERSIKT: Slik får du TV 2 Sport