gress snø åråsen lillestrøm (Foto: LSK.no)
gress snø åråsen lillestrøm (Foto: LSK.no)

Lover grønt gress

Snøen ligger fremdeles på mange Tippeliga-arenaer, men banemestrene lover likevel gode spilleforhold til helgens serieåpning.

Bodø/Glimt møter Ham-Kam hjemme på Aspmyra, men trenger ikke bekymre seg ettersom de spiller på kunstgress. De andre lagene som spiller hjemme til helgen er plaget av Kong Vinter, men er optimister.

Tipp Topp i Stavanger
Til tross for kuldegrader i Stavanger lover siddisene gode forhold til serieåpningen.

- Akkurat nå hviler gresset seg godt under snøen, men det meldt mildere vær så vi er optimister, sier banekoordinator Reidar Goa i Viking.

Og når snøen smelter bort er det et godt gressdekke som vil avsløre seg, skal vi tro Goa.

- Vi hadde jo kamp mot Rosenborg lørdag, og det tålte banen godt. Banen skal være tipp topp til Strømsgodset kommer søndag, sier den tidligere Viking-profilen.

Lurer du på hvordan været blir der du skal se fotball i helgen? Klikk her!

Optimister i Bergen
I Bergen tar man ikke så store ord i sin munn, men lover at Brann Stadion skal være kampklar til Fredrikstad kommer på besøk til TV 2-sendt oppgjør klokken 20.00.

- Tre fjerdedeler av gressmatten er dekket av et tynt snødekke, men det er ikke frost i banen. Det er meldt 6-7 plussgrader fra fredag av, så vi er rolige på at banen blir kampklar, sier Terje Reistad, daglig leder i Brann Stadion AS.

Noe lekkert gressteppe kan han imidlertid ikke love.

- Det blir ikke slik man kan ønske seg, men gressmatten tok Everton-kampen overraskende bra. Vi er optimister, sier Reistad.

All statistikken fra Tippeligaen finner du i vår Fotballguide

Varmekablene tar unna på Ullevaal
På Ullevaal, der Vålerenga møter Aalesund lørdag kveld, sier banemester Finn Ericsson til TV 2 Sporten at banen per i dag ser veldig bra ut.

- Det har kommet litt snø, men varmekablene har klart å ta det unna, forteller han.

- Banene er jo mer sårbare i mars, selv om de ser grønne ut. Mye avhenger også av været under kampen. Blir det vått øker sjansene for skader på gresset, Ericsson.

Snø på Åråsen
På Åråsen loves det grønn gressmatte, selv om det akkurat nå er syv centimeter snø på banen.

Lillestrøms nettside melder at det beskyttende dekket over gressmatten er fjernet, og gresset klippet for første gang i år.

- Veldig mange er opptatte av snøen som har kommet, og det er forståelig. Vi har likevel kontroll, og matta vil være snøfri enten seint onsdag kveld eller torsdag formiddag. Undervarmen står på og gjør at snøen forsvinner litt etter litt, sier driftssjef Kjel Hulby til LSK.no.

Lillestrøm møter Tromsø søndag.

- Det vil bli mildere mot helgen, og det er ikke meldt mer snøvær, så vi får en grønn og fin gressmatte til søndag, lover Hulby.

Jevnt og fint i Molde
I Molde er også den VIF-aktuelle banemesteren Øyvind Kormeseth fornøyd før seriestarten mot Stabæk.

- Vi hadde jo treningskamp her mandag. Det er noen små sår etter den, men banen er jevn og fin, sier han.

Undervarmen har stått på siden 1. februar, og en rekke remedier er tatt i bruk for å sikre et fint gressteppe.

- Hvis de som løper utpå her på søndag gjør det like bra som det vi har gjort for banen, så blir det en god sesong, tror Kormeseth.

Også på Lerkendal, der Rosenborg møter Lyn mandag, er gressmatten klar til kamp.