Egil Drillo Olsen (Foto: REUTERS/Tariq Saeed)
Egil Drillo Olsen (Foto: REUTERS/Tariq Saeed)

- Korrupsjon i VM-kval

Egil Drillo Olsen og Irak kan ha blitt utsatt for korrupsjon i VM-kvalifiseringen.

Etter en rekke merkelige dommeravgjørelser i VM-kvalifiseringsoppgjøret mellom Irak og Kina, begynte ryktene å svirre om korrupsjon.

Hørte rykter
Irak fikk blant annet et mål feilaktig annullert, og lagets store stjerne Nashat Akram ble utvist etter en helt harmløs duell.

- Det er klart at når Nashat blir utvist og da må stå over mot Qatar, så hørte jeg rykter om at det var noe som Qatar hadde stelt i stand. Men det blir jo da bare rykter og jeg har ikke noe grunnlag for å tro noe sånt selv. Men det var mange der som trodde det, forklarer Drillo til TV 2 Sporten.

- Et annet forhold enn i Europa
Selv er han forsiktig med hva han sier.

- Det er jo farlig å fremsette noe som helst av beskyldninger, og det vil jeg vokte meg vel for. Men det ble snakket om. Det er det eneste jeg kan si, sier han.

Asiatisk fotball har et frynsete rykte i forhold til bestikkelser. Det vet også Drillo.

- Det er nok et litt annet forhold til de tingene der enn det det er her i Europa. Selv om ikke vi skal være altfor kjepphøye her heller. Det har vært stygge greier i Europa óg når det gjelder korrupsjon. Men det er vel riktig at det er litt mer utbredt der enn det er her, forhåpentligvis, sier den tidligere landslagstreneren for Norge og Irak.