Chandra Wilson
Chandra Wilson

Tøff kjærlighet

Jobben hennes er å oppdra fremtidens kirurger. Her er det ingen kjære mor.

Hennes rollefigur blir kalt «The Nazi» og hun har ansvaret for at turnuslegene skal komme seg igjennom programmet på Seattle Grace Hospital.

- Mye av min mor i Dr. Baily
Dr. Bailey er brutalt ærlig, tøff, målrettet og lysende profesjonell – etter skuespiller Chandra Wilsons ønske.

- Da jeg fikk denne jobben fikk jeg tidlig vite at rollefiguren hadde kallenavnet «The Nazi». Dermed kom jeg frem til at hun måtte ha denne «ikke noe tull»- og «tøff kjærlighet»-fremtoning til de hun har under seg, sier Wilson til bladet «Grey's Anatomy».

- Men jeg måtte rettferdiggjøre denne oppførselen på en måte, derfor prøvde jeg å se for meg at Baileys oppførsel er den samme som en lærer som har kontrollen over sitt klasserom. Hennes holdning er «jeg bryr meg ikke om hva dere synes om meg, men når dere er i mitt klasserom skal dere lære». Hun «sparker» dem rundt litt, men bare for at de skal gjøre sitt aller beste.

- Hun er basert på flere lærere, og det er mye av min mor i henne, smiler Wilson.

Wilsons tredje, Baileys første
Det var Wilsons graviditet som førte til at også Dr. Bailey ble gravid. Selv om Chandra ler høyt når det blir foreslått at Dr. Baily har blitt «soft» etter at hun har fått barn innrømmer hun at den tøffe legen nok har endret seg.

- Hun har innsett at det ikke er så lett å sjonglere mammarollen med den type karriere hun har valgt.

- Jeg tror at man kunne ikke bare la Bailey forbli den stereotypen hun var i den første sesongen. Nå som hun har fått barn må hun, som mange andre, sjonglere jobb og privatliv. Jeg tror på mange måter at målet for Miranda Bailey i den første sesongen var å etablere hennes rolle blant turnuslegene. Hennes største dilemma er å innrømme at ting har endret seg etter at hun ble mor for første gang.

Lange forberedelser
Chandra brukte lang tid på å forberede seg til rollen som Dr. Bailey. Lenge fulgte hun leger ved forskjellige sykehus nærme. De forklarte inngående hvilket press de var under når de hele tiden måtte ta beslutninger på liv og død. Det lærte hun mye av, både til rollen og privaten.

- Jeg har blitt den perfekte pasient. Jeg påstår ikke, de vet alt og jeg vet ingenting. Etter all researchen jeg har gjort har jeg virkelig fått en ny respekt for leger og aller mest kirurger. Det er utrolig å se dem i aksjon, det er virkelig en kunst det de driver med.

«Grey's Anatomy» er tilbake med sin fjerde sesong på TV 2 etter sommeren.

Chandra-460
Chandra-460