Monica Øien, Prinsesse Märtha Louise
Monica Øien, Prinsesse Märtha Louise

- Hun er veldig klok

Monica Øien følger Prinsesse Märtha Louise med kamera, penn og papir.

Mot slutten av året kommer en dokumentar på TV 2 om Prinsesse Märtha Louise. Bak dokumentaren står Monica Øien sammen med Knut Kollandsrud og Kanon film.

Les også: «Gudene vet» er tilbake

Erfaring fra dokumentarer
Filmingen hadde allerede startet da Monica Øien i fjor høst fikk en telefon. Siden det har Monica fulgt Prinsessen for å dokumentere hennes liv - på godt og vondt.

- Knut Kollandsrud kontaktet meg og spurte om jeg ville være med. Jeg har mye erfaring fra slike prosjekter, blant annet fra dokumentaren med Paulo Coelho. Dermed kom jeg inn på regisiden, mens Knut står bak kamera.

Bli bedre kjent med Prinsessen
Monica avslører ikke mye om innholdet i dokumentaren, men hun forteller at hun tror at TV-seerne vil få et nytt bilde av Prinsessen.

- Dette blir et personlig portrett med fokus på Märthas eventyr. Hun har brukt mange år av sitt liv på eventyrene, og kanaliserer mange av sine følelser igjennom disse. Jeg håper at denne dokumentaren vil åpne folks øyne og vise nye og spennende sider av Prinsessen. Jeg er også så glad for at folk får se hennes engasjement, både det kulturelle og som eventyrforteller. Det kommer virkelig fra hjertet.

Les også: «Gudene vet» har blitt bok

Glimt i øyet
Monica forteller at hun selv har fått et nytt og veldig positivt inntrykk av Prinsessen. Ikke minst har hennes profesjonelle fremtoning imponert Monica.

- Det er fantastisk å jobbe med prinsessen. Hun er så klok, målrettet og profesjonell. Samtidig klarer hun å være både søt og varm, med glimt i øye og massevis av humor.

Monicas dokumentar om Prinsessen kommer på TV 2 siste halvdel av 2008.