Javier Mascherano
Javier Mascherano

Risikerer streng straff

Javier Mascherano kan vente seg flere kamper på sidelinjen.

Javier Mascheranos utbrudd mot dommer Steve Bennett, og hans motvilje mot å forlate banen etter å ha fått det røde kortet, vil trolig få konsekvenser for ham i sesongavslutningen.

Utestengelse og bot
Det røde kortet gir ham automatisk en kamps karantene, men det engelske fotballforbundet (FA) vil trolig straffe ham hardere.

Ifølge The Guardian risikerer han flere kampers utestengelse og en saftig bot for sin oppførsel.

Liverpool-manager Rafa Benitez gikk langt i sin kritikk av Bennetts avgjørelse.

- Helt uaktuelt at det var utvisning. Han brukte ingen stygge ord. Babel stod like ved og hørte ikke noe. Mascherano spurte bare dommeren om hva som skjedde, sa Benitez til Sky Sports.

Syndebukk
Men at da regnet ikke Benitez med det utallet med ganger Mascherano løp etter Bennett og kjeftet. Ifølge The Sun kjeftet han på både dommeren og assistentdommeren seks ganger etter at han fikk sitt første gule kort. Det andre kom trolig som et resultat av den gjentatte kjeftingen.

FA kommer trolig til å gjøre Mascherano til syndebukk. Kjeftbruk mot dommerne har vært et hett tema i England etter at Ashley Cole slapp unna for sine tirader mot dommer Mike Riley i Chelseas oppgjør mot Tottenham tidligere i uken. En episode hvor nettopp Bennett var fjerdedommer og har fått mye kritikk for sin manglende involvering da Riley ikke fikk med seg hva som skjedde.