mange påskeharer i Kelkheim, Tyskland (Foto: Reuters)
mange påskeharer i Kelkheim, Tyskland (Foto: Reuters)

Påske i fleng

Tradisjoner er viktig, og mange tar det på alvor. Men langt fra alle tar påsketradisjonene til samme nivå som Bernhard Nemerich.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bernhard Nemerich gjemmer ikke bare noen få egg i hagen og later som påskeharen har vært der. Han dekorerer hele huset med mekaniske harer og påskeegg.

Påskehare selv
I tillegg kommer han hoppende, utkledd som en påskehare. Og det bare for å levere påskeegg selv.

Påskehare-fantasten har dekorert huset i Kelkheim i Tyskland på samme måte i seks år, og har blitt noe nær en institusjon i nabolaget, der nabobarna kommer for å se harene, og å få påskeegg fra det som kanskje er den største påskeharen de har sett.

Barndomsdrøm
- Det var en barndomsdrøm for kona og meg selv, å dekorere på denne måten. Vi gjør det for barna, selv om det også er fint for de voksne. Men å se barnas øyne funkle er vår belønning. Men vi gjør det for veldedighet også. Alt som kommer inn går til barneklinikken på lokalsykehuset, sier Nemerich.

Han har selv spesialdesignet flere av harene. En av de sykler på stram line, mens en annen legger egg som en høne.

Langtidsprosjekter
- Vi har 2222 påskeegg og 77 påskeharer. Det tar ikke så lang tid å sette opp, rundt elleve dager. Det er verre med juledekorasjonene, de trenger vi elleve uker på, sier han.

Og i år starter julepyntingen ekstra tidlig, etter som fru Nemerich havnet på sykehus med ødelagt rygg da hun skulle rydde vekk juledekorasjonene for drøye to måneder siden. I år starter julepyntingen så snart de siste påskeeggene er delt ut, forsikrer dekorasjonsfantasten.