Rikmanssønnen Farouk Abdulhak var den siste som ble sett sammen med Martine Vik Magnussen. Nå har han gjemt seg i Jemen. Han er etterlyst for drap og voldtekt på den norske studenten. (Foto: Privat)
Rikmanssønnen Farouk Abdulhak var den siste som ble sett sammen med Martine Vik Magnussen. Nå har han gjemt seg i Jemen. Han er etterlyst for drap og voldtekt på den norske studenten. (Foto: Privat)

- Vil stille opp

Farouk Abdulhak er tilgjengelig og vil stille opp, hvis det kommer henvendelser fra myndighetene, sier hans advokat til TV 2 Nyhetene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Farouk Abdulhak har i en uke vært ettersøkt som vitne etter drapet på Martine Vik Magnussen i London. Men verken hans egen far eller britiske myndigheter har fått tak i ham.

Advokatstøtte
Etter at Abdulhak nå har kontaktet en advokat for å representere seg, er 21-åringen tilgjengelig for britisk politi, hvis de vil snakke med han.

- Hvis det kommer noen anmodninger fra noe hold, er han tilgjengelig. Blir han innkalt av noen instanser, vil jeg være med, sier hans advokat Mohammad Mahdi Baqwali til TV 2 Nyhetene.

Oppsøkte selv advokat
Advokaten sier det var 21-åringen som selv tok kontakt.

- Farouk kom innom kontoret og ba meg representere ham, sier Baqwali. Ifølge advokaten kjenner Abdulhak kun saken gjennom media.

- Han ga meg utskrifter fra Internett, forteller advokaten.

Opprørt
Abdulhak er den siste som er sett sammen med Martine Vik Magnussen, da de forlot nattklubben Maddox i London natt til fredag 14. mars. Saken har vakt stor oppsikt både i norsk og engelske medier. Ifølge advokaten er 21-åringen opprørt over det som har blitt skrevet.

- Han har bare utskrifter av det som er skrevet på nettsidene. Han er veldig opprørt over det som er blitt publisert, sier advokat Baqwali.

Taust politi
Britisk politi som offentlig har gått ut og sagt at de ønsker å komme i kontakt med Abdulhak, ønsker i kveld ikke å kommentere opplysningene om at han nå har skaffet seg advokat og er i Jemen.