Casamayor Katsidis1
Casamayor Katsidis1

Kongen er tilbake

Tittel forsvart og respekt gjenvunnet for Joel Casamayor.

Verdensmester Joel Casamayor (36) har gjenvunnet sin status som bestemann i lettvektklassen (61,3 kilo) etter en overbevisende seier over boksekometen Michael Katsidis (27) søndag morgen norsk tid.

Vill kamp
Forskjellen i bokseteknisk nivå mellom de to ble tydelig allerede i åpningsrunden da Casamayor ved to anledninger leverte presise kontraslag som sendte Katsidis ned for telling. Veteranen lyktes imidlertid ikke med å avgjøre duellen der og da, og mistet stadig mer kontroll over sin råsterke utfordrer i de påfølgende rundene.

Innen kampen gikk inn i sjette runde var Katsidis på god glid til å utjevne cubanerens overtak i poengprotokollene. Den allerede eksisterende spenningen gikk deretter i taket da Katsidis poengterte sin fremmarsj ved å slå mesteren gjennom repene og ut av ringen i ekte Hollywood-stil. Casamayor var raskt oppe i ringen igjen, men ble stadig holdt på defensiven av den aggressive australieren.

Etter ytterligere tre runder med tett kniving lyktes Casamayor med å avgjøre kampen brått da han tok seg sammen og leverte en forbedret utgave av åpningsrunden. Denne gang hadde kampdommer John Schorle sett nok etter den andre nedslagingen og erklærte Casamayor som vinner via teknisk knockout.

- Verdifull erfaring
For Michael Katsidis setter resultatet i den brutale kampen en effektiv stopper for titteldrømmene.

- Hva kan jeg si? Jeg gjorde mitt beste, sa Katsidis etter at kampen var over.

Tapet for Casamayor var australierens første i løpet av tjuefire kamper, men vil neppe innvirke negativt på etterspørselen rundt 27-åringen. Både TV-kanaler og publikum har for lengst sett at Queensland-bokseren er blant de mest underholdende sporten har kunnet by på det siste tiåret.

- Jeg tar tapet det som en verdifull erfaring og fortsetter til jeg når målet mitt, lovet Katsidis.

Vil møte «Pacman»
Etter seieren lot ikke den 36-årige Casamayor vente på seg med å utfordre bokseren alle i fjærvekt-lettvektsjiktet ønsker seg - Manny «Pacman» Pacquiao.

Casamayor1
Casamayor1

- Jeg vil ha Pacquiao, annonserte seierherren, og var mer interessert i å snakke om fremtiden enn dramatikken som nettopp hadde funnet sted.

Sjansene for at ønsket går i oppfyllelse ser likevel tynt ut ettersom tekniske og mobile southpaw-boksere er noe Pacquiao-promotor Bob Arum helst styrer pengemaskinen sin unna hvis det lar seg gjøre. Den populære filippineren skal etter planen møte den mer stasjonære David Diaz i sin lettvektsdebut i juni.

Dermed åpner dørene for at Casamayor snart kan befinne seg i ringen mot den nummer én rangerte Nate Campbell – en bokser cubaneren beseiret allerede i 2003. Amerikaneren sitter i dag med tre av de fire store forbundstitlene og er en interessant motstander for alle som ønsker å posisjonere seg til fremtidige storkamper.

- Nate Campbell tar jeg med tre ukers trening, hevder Casamayor uten å virke videre interessert i et returmøte med amerikaneren.

Et vektklassehopp til lett-weltervekt for å utfordre britiske Ricky Hatton har også vært nevnt som en mulighet for lettvektsmesteren. Både Casamayor og Hatton er tilknyttet promotorselskapet Golden Boy Promotions.

Helgens VM-kamp fant sted i Cabazon i California.

Casamayor-Katsidis2_558567p
Casamayor-Katsidis2_558567p