Keegan 1 (Foto: SCOTT HEPPELL, © SH RAJ**LON**)
Keegan 1 (Foto: SCOTT HEPPELL, © SH RAJ**LON**)
Keegan 2 (Foto: CRAIG BROUGH, © ao)
Keegan 2 (Foto: CRAIG BROUGH, © ao)

Seier i niende forsøk

Newcastle - Fulham 2-0: Var dette vendpunktet for Kevin Keegans Newcastle?

Newcastle - Fulham 2-0:

Mark Viduka scoret ledermålet allerede etter syv minutter, da han satte et langskudd utagbart i Kellers hjørne. Syv minutter før slutt, headet Michael Owen kontrollert inn 2-0-målet fra seks meter.

Dagens seier var Newcastles første i Premier League siden 15. desember 2007, og Kevin Keegans første ligaseier i sin andre epoke på St. James' Park.

Les også vårt løpende kampreferat

For Som Howard Kendall (Everton), Graham Taylor (Aston Villa), Steve Coppell (Crystal Palace), har Keegan fått erfare at det ikke alltid er like smart å vende hjem. Keegan tok tre poeng på de åtte første seriekampene. Målforskjell: 5-18.

Owen (Foto: NIGEL RODDIS, © NR/dy)
Owen (Foto: NIGEL RODDIS, © NR/dy)

- Vi ser på Messi
Som om ikke resultatene har vært urovekkende nok, har en rekke medieoppslag fått fansen til å tvile. Keegan har blant annet fablet om spillerkjøp selv ikke de mest hardbarkede geordiene ikke har særlig tro på.

- Vi sjekker ut Barcelona-spillere, for man mister aldri den optimistiske troen. Vi har sett på Ronaldinho, Messi, Deco - hele gjengen, sa Keegan til The Mirror i februar.

(Den slags visjoner har gode røtter i Newcastle-korridorene. En legende fra slutten av 1980-tallet er historien om da Newcastle skulle kjøpe Maradona. Ikke alle i adminstrasjonen var like språksikre. Forsterkningen som ble presentert het Miriadinha).

Så ikke fotball
Keegans popularitet steg heller ikke da Keegen nylig innrømmet han at han kun hadde sett en håndfull fotballkamper siden han fikk fyken i Manchester City i 2005.

Noen så det muligens som en suksessoppskrift. For i perioden fra 1982 til 1992, da han overtok Newcastle sist - og førte The Magpies fra bunnen av 1. divisjon til toppsjiktet i Premier League - hadde Keegan stort sett spilt golt i Spania, og knapt vært på en fotballbane.

- Dette letter presset
I dag var uansett Kevin Keegan en helt på St. James' Park.

- Dette betyr ikke at vi ikke fremdeles er i fare, men det letter presset på alle i klubben. Det er stilt spørsmål både ved spillernes holdninger og mine ferdigheter, men slik er det når en ikke oppnår resultater, sa Keegan til Sky Sports etter kampen.

Fulham-kollega - Vikings eks-trener Roy Hodgson - kan ikke beskyldes for ikke å ha kontroll på bunnstriden i Premier League. Hans oppsummering av kampen lyder slik:

- Vi var to poeng bak Bolton, nå er vi tre poeng bak. Birmingham, som lå fire poeng foran oss da dagen begynte, er fremdeles fire poeng foran oss.

Dagens Premier League-kamper