Milorad Cavic med flagg (Foto: SCANPIX)
Milorad Cavic med flagg (Foto: SCANPIX)

Utvist svømmer fikk feil flagg

Svømmebråket i Eindhoven tok en pinlig vending fredag.

Torsdag tok serbiske Milorad Cavic gull på 50 meter butterfly i langbane-EM, og steg opp på seierspallen med en t-skjorte med den politisk betente påskriften «Kosovo er en del av Serbia».

Dette likte det europeiske svømmeforbundet (LEN) så dårlig at de kastet Cavic ut av EM og ga det serbiske svømmeforbundet en bot på 55 000 kroner.

Reagerte på feilen
Nå viser det imidlertid at LEN gjorde en aldri så liten bommert selv torsdag, ettersom de presterte å heise feil flagg for Cavic under premieutdelingen.

Tv-bildene viser at det var det serbiske nasjonalflagget som ble heist opp, mens det egentlig er statsflagget som skal brukes.

Både Cavic selv og fansen på tribunene har statsflagget i hendene. Spesielt de serbiske tilskuerne reagerer tydelig på den pinlige feilen.

Forskjellen mellom flaggene er at statsflagget har et emblem i midten, mens nasjonalflagget kun er rødt, blått og hvitt.

Folvik beklager
Sekretæren i LEN, norske Svein Egil Folvik, legger seg langflat etter fadesen.

- Man kan ta feil og feil flagg har blitt heist opp før. Men dette er veldig spesielt og jeg kan bare beklage, sier han til SVT24.

Folkvik bekrefter at LEN nå vil beklage seg overfor det serbiske svømmeforbundet.

- Vi mottok et brev fra de i dag og vil komme med en reaksjon på det, sier han.

Ble sjekket på forhånd
Lagleder for det serbiske landslaget, Mladen Kapor, kan på sin side ikke skjønne at feilen kunne gjøres i det hele tatt.

- Jeg sjekket og signerte for riktig flagg og nasjonalsang på innsjekk før mesterskapet, sier han til SVT24.