David Villa, Valencia
David Villa, Valencia

Kjemper for æren

Cupen er alt Valencia har igjen denne sesongen. I kveld kjemper de for finaleplass.

Se høydepunkter fra første semifinale i videovinduet øverst på siden.

Sesongen har stort sett vært et mareritt for Valencia.

John Carews tidligere klubb skulle prøve å ta opp kampen med Real Madrid og Barcelona, men har i stedet gått på trynet i både La Liga og Mesterliga.

Sparket ut veteraner
Ut forsvant trener Quique Flores. Inn kom Ronald Koeman.

Den tidligere stopperkjempen sparket ut veteranene Santiago Cañizares, David Albelda og Miguel Angulo og erstattet dem med ungt blod. Hedwiges Manduro og Ever Banega kom inn for å styre midtbanen.

Men resultatene er ikke blitt noe bedre.

I øyeblikket er Valencia på 11. plass i La Liga, men har bare fire poeng ned til Recreativo, som i øyeblikket ligger under nedrykksstreken.

De er på full fart mot sin svakeste sesong siden de rykket ned i 1986.

Se tabellen her

Godt utgangspunkt
Nå håper fansen at cupen kan redde litt av sesongen.

David Villas mål på Camp Nou ga dem et strålende utgangspunkt foran returkampen. Et lite skår i gleden var det at Xavi utlignet til 1-1 på overtid.

Men i kveld har Valencia fordelen av å spille hjemme på Mestalla. Selv om Mestalla ikke har vært det fortet det har vært de siste årene. Bare fire av 14 kamper har endt med seier på eget gress for «Los Che».

Barcelona har slitt i ligaen i det siste og må se Real Madrid trone øverst på tabellen, med sju poeng mer enn katalanerne.

Derfor har Frank Rijkaard sendt sine beste menn på banen i Copa del Rey. Han vil for en hver pris unngå en ny troféløs sesong på Camp Nou.

Se Valencia - Barcelona direkte på TV 2 Sport2 eller TV 2 Sumo klokken 20.45.