Daniel Fredheim Holm
Daniel Fredheim Holm

- Jeg går for gull

Daniel Fredheim Holm er ikke i tvil. Vålerenga-trener Tor-Ole Skullerud er mer tilbakeholden.

- Vålerenga kan kjempe om gull, men de kan også bli nummer fem, sier Nils Johan Semb, og faller ned på sistnevnte i TV 2 Sportens «Tippeligatipset».

<b>Se hele tipstabellen her</b>

Daniel Fredheim Holm er dypt uenig.

- I fjor hadde vi mye talent, men lite rutine. Det har vi mer av i år. Det er jevnt blant de beste, men vi går for medalje. Jeg er ikke i tvil om at det er gull jeg har lyst på, sier Fredheim Holm til TV 2 Sporten.

Se TV 2 Sportens intervju med Tor-Ole Skullerud her:

223316

Trener og Martin Andresen-assistent Tor-Ole Skullerud vil ikke ut med et tall.

- Vi har store ambisjoner, men å si noe om 2008 blir for tidlig. Vi har ikke satt oss et mål selv enda, sier Skullerud til TV 2 Sporten.

Han er imidlertid for smart til å tro at ikke omgivelsene ikke stiller krav til «Nye Enga» - fra første stund.

- Vi skal bli et topplag. Vi er ambisiøse. Mer konkret vil jeg ikke være, sier Skullerud.

Om den nye VIF-modellen prater han derimot velvillig.

- Vi skal ta spillerutvikling på seniornivå i Norge til et annet nivå enn det som kanskje tidligere har vært tilfelle, sier Skullerud til TV 2 Sporten.

Se høydepunkter fra fjorårets VIF-sesong her:

223319

Om forholdet til sjefen sier han følgende:

- Martin er øverste sportslig ansvarlige. Det har jeg ingen problemer med. Samtidig får jeg ansvaret for å lede treninger og få ham til å fungere på beste måte som spiller. Vi trenger ham, kanskje enda bedre enn før, maner Skullerud.

Nils Johan Semb er spent på hvordan den nye Enga-modellen vil fungere.

- Skullerud er en meget kompetent og kunnskapsrik fotballtrener, men han må forfekte Martins syn. Det er Martin som skal bygge sitt Vålerenga, sier Semb, som tror hovedstadslaget pent må vente på medaljene. I hvert fall til neste år.

Supporterne på linje med Fredheim Holm
Storsatsingen i Vålerenga gjør at Klanen er mer optimistisk enn noen gang.

- Jeg både tror og håper at vi blir bedre enn nummer fem. Vi har gjort gode kjøp og går for gull. Årets sesong blir kjempeviktig for laget og for samholdet i klubben. Alle forventer at vi skal gjøre det bra. Hvis vi etter fire serierunder ikke ligger i toppen frykter jeg mye negativ omtale i mediene, sier talsmann i Klanen, Christian Kjellsen.

Tidligere har mangelen på en klar toppscorer vært en akilleshæl for VIF. Klanen håper Mohammed Abdellaoue kan bli spissen klubben har letet etter.

- Moa har imponert i treningskampene. Jeg har personlig en veldig tro på ham. Forhåpentligvis vil også Daniel Fredheim Holm gjøre en god sesong i år. Jeg har alltid sett en toppscorer i ham. Bakover har det vært litt rusk i maskineriet i treningskampene, men det tror jeg Martin rydder opp i til seriestart, sier Kjellsen.