Frode Kyvåg (Foto: SCANPIX)
Frode Kyvåg (Foto: SCANPIX)

- Kyvågs innblanding er trist

Lederen i Bækkelagets valgkomité mener Frode Kyvåg bør holde munn om lederstriden i Norway cup-styret.

I går ble det kjent at valgkomiteen i Bækkelagets Sportsklub ønsker å kaste den sittende lederen i Norway cup-styret Bjørn-Tore Lie.

- Trist og uforståelig
- Når valgkomiteens innstilling nå er kommet og Bjørn-Tore Lie ikke er innstilt som ny leder i Norway Cup-styret, så er det særdeles trist og uforståelig, sa Kyvåg til TV 2 Sporten tirsdag.

Valgkomiteens leder Øystein Sundelin er ikke imponert over Kyvågs innspill.

- Jeg synes det er trist at Frode Kyvåg - som en ansatt - blander seg inn i denne diskusjonen. Denne innstillingen har han ingen ting med å gjøre, sier Sundelin til TV 2 Sporten.

- Ba om yngre krefter
Bjørn-Tore Lie har vært med i Norway cup-ledelsen siden 1972. Han tar vrakingen tungt.

- Dette er en behandlingsmåte jeg ikke setter særlig pris på, og er idretten uverdig, sa Lie til TV 2 Sporten tirsdag.

- Hvorfor vil dere kaste ham?

- Denne prosessen startet faktisk med et møte valgkomiteen hadde med Bjørn-Tore Lie i januar der han selv sa at han kunne tenke seg at yngre krefter slapp til. Siden den gang har han vel gått tilbake på det, svarer Sundelin.

Fikk vite det gjennom media
Bjørn-Tore Lie sier at han ikke er blitt informert på forhånd om at han ville bli vraket av valgkomiteen.

- Jeg fikk faktisk vite det via media, jeg fikk det referert . Jeg vil ikke spekulere i årsaken til det, sier han.

Dette motstrider lederen for valgkomiteen.

- Det stemmer ikke. Lørdag informerte jeg ham om vår innstilling på mail, og jeg har ringt ham for å orientere om mailen. Men det kan jo være han ikke har lest den, sier Sundelin, som også er leder av Oslo Unge Høyre.

Tirsdag fortalte TV 2 Sporten at Inger-Lise Svärd trakk seg i valgkomiteen i protest. Sundelin tar ingen selvkritikk.

Selvtilfreds
- Inger-Lise Svärd ønsket å trekke seg med begrunnelsen av at arbeidet var vanskelig. Det må jeg bare respektere og ta til etterretning. Hun fikk alle muligheter til å fremme kandidater og komme med meninger i valgkomiteen.

- Hvordan har samarbeidsklimaet i komiteen vært?

- Samarbeidsklimaet har vært bra og jeg har opplevd møtene som konstruktive og positive. Målet om at Bækkelagets Sportsklub skal være et flaggskip i norsk idrett og at barn og unge på Bekkelaget skal få muligheten til å drive idrett opp til elitenivå, har forent valgkommiteen, sier Sundelin.

Han erkjenner at valgkomiteen kunne gått bredere ut og loddet stemningen i klubben.

- Valgkomiteen kunne innkalt flere medlemmer til intervjurunder, både kandidater og andre, for å få bredest mulig oversikt over klubben. Men alt i alt er jeg svært stolt og fornøyd med alt arbeidet valgkomiteen har lagt ned i dette.

Skryter av Scheie
Sundelin begrunner nomineringen av Frode Scheie slik.

- Frode Scheie er et morsomt navn samtidig som han har tyngde når det gjelder markeds- og sponsorarbeid. Han har bakgrunn fra Bækkelaget, og har erfaring fra media og golfforbundet. Han er dessuten markedsutdannet. Han kan være med og tenke fremtidsrettet.