Carolina Kluft (Foto: SCANPIX)
Carolina Kluft (Foto: SCANPIX)

Klüft slutter med sjukamp

Carolina Klüft satser kun på lengde og tresteg mot OL i Beijing.

Den svenske idrettsyndlingen har servert «söta bror» med bøttevis av medaljer i sjukamp de siste årene.

Hele tre VM-gull, ett OL-gull og to EM-gull har det blitt på Klüft. I tillegg har hun europarekorden i disiplinen med solide 7032 poeng.

- Har fulgt hjertet
Nå velger imidlertid gulljenta bort de sju grenene til fordel for ensidig satsing mot lengde og tresteg inn mot det kommende sommer-OL i Kina.

- Jeg har fulgt mitt hjerte og det er verdt 1000 ganger mer enn et individuelt OL-gull. Nå kjenner jeg en utrolig motivasjon, sier hun til Svenska Dagbladet.

Klüft har tidligere uttalt at hun har slitt med motivasjonen på friidrettsbanen og var lysten på å satse på individuelle grener for å få tilbake gnisten.

Natt til onsdag bekreftet altså den svenske jenta at hun gjør alvor av planene.

- Jeg elsker sjukamp - det er utrolig heftig. Kanskje jeg kan komme tilbake om noen år, men nå har jeg ikke den motivasjonen som trengs for å prestere på topp, sier hun til Smålandsposten.

- Ingen begrensninger
Gulljenta er klar over at hun skuffer en del av sine fans med beslutningen, men håper likevel det svenske folket vil forstå hvorfor hun har valgt som hun har.

Gjerne ved at hun når verdenstoppen i både lengde og tresteg.

- Jeg setter ingen begrensninger, men det viktigste er å ha det morsomt. Selv om jeg ikke tar OL-medalje - eller kommer til finalen - så kommer til å ha det kjempegøy hele veien dit, forteller hun til SvD.