Martine 2 680 (Foto: Privat)
Martine 2 680 (Foto: Privat)

- Meld deg, Farouk

Britisk politi ber 21 år gamle Farouk Abdulhak om å melde seg for politiet. Han skal være den som sist ble sett sammen med Martine Vik Magnussen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Scotland Yard har justert alderen på den etterlyste mannen fra 26 til 21 år. Han skal ha vært medstudent sammen med Martine Vik Magnussen, og er den som sist ble sett sammen med den norske studenten.

- Politiet sier de er svært interesserte i å komme i kontakt med han fordi de mener han kan ha viktige opplysninger i saken. Politiet bekrefter samtidig at han leide en leilighet i leilighetkomplekset hvor Martine Vik Magnussen ble funnet drept i kjelleren, sier TV 2 reporter Jens Christian Nørve.

Familien til Martine Vik Magnussen måtte tirsdag formelt identifisere den døde i London. Britisk lov krever at minst ett familiemedlem er tilstede under en slik identifikasjon.

LES OGSÅ: - Føler en tomhet

Forlot landet fredag
Britiske aviser skriver i dag at Abdulhak forlot Storbritannia like etter at drapet skal ha skjedd på fredag. Politiet sier til TV 2 tirsdag kveld at de tror mannen har fotlatt landet lørdag. Det britiske utenriksdepartementet har, ifølge britiske aviser, vært i kontakt med faren til 21-åringen og bedt han om å melde seg slik at han kan stille til et avhør.

Faren, Shaher Abdulhak, er grunnlegger og sjef for et Jemen-basert selskap som driver med regional handel og industri.

Politiet tror 21 år gamle Abdulhak har dratt til Jemen, og de har ikke utleveringsavtale med Storbritannia.

Store nakkeskader
Martine Vik Magnussen ble funnet i kjelleren på et leilighetkompleks i London sentrum på søndag. Politiet kan ennå ikke fastslå dødsårsaken, men en foreløpig obduksjonsrapport konkulderer med at 23-åringen ble drept og at hun hadde store nakkeskader.