SteinarNilsen
SteinarNilsen

- Øvre halvdel er målet

Selvsagt har Tromsø-trener Steinar Nilsen et soleklart mål for sesongen.

Steinar Nilsen kom inn som en reddende engel for Tromsø midt i 2006. Siden den gang har han bygget opp et sterkt kollektiv, med en sterk 6.plass fra i fjor som en høydare. Nilsen er godt fornøyd med årets Tromsø-stall.

Se hele tipstabellen her

- Vi har dobbeldekning i alle rollene. Det ser bra ut så langt. For oss er det viktig at vi har fått inn noen rutinerte spillere som har god erfaring på dette nivået. I tillegg har vi fått inn en unggutt i Kevin Larsen fra Lyn, som er en veldig lovende U-21-spiller. Med lite penger har vi fått mye kvalitet tilbake, slår Nilsen fast.

Avviser manglende erfaring
Siden i fjor har Lars Iver Strand forsvunnet til Vålerenga. Nils Johan Semb synes Nilsen har hentet inn dyktige erstattere.

- Han har hentet inn lagspillere som leverer stabilt over en sesong. Nilsen har vært flink til å bygge lag med en sammensetning av de to essene på topp og flere andre hardtarbeidende spillere, sier Semb.

Steinar Nilsen føyer seg inn i rekken av flere unge og lovende tippeligatrenere. Den tidligere Milan-proffen mener rutine er viktig, men ikke alfa-omega.

- Det som er viktig for meg er at jeg utvikler meg sammen med spillerne. Man må ha trenere som tør å tenke nytt. En blanding av erfarne og ungdommelige, sultne fotballtrenere er bra for norsk fotball der vi står nå, sier Nilsen.

- En vinnertype
TIL-treneren har tatt med seg sin tøffhet som spiller over i treneryrket.

- Steinar Nilsen har en voldsom konkurransementalitet og krever mye av omgivelsene sine. Han er tydelig inn mot media og gir uttrykk for både skuffelse og glede. Viktigst av alt er han har en sterk vinnervilje. Han vil at Tromsø skal gjøre det bra, sier Semb.

I desember havnet Steinar Nilsen på forsiden av flere av landets største aviser etter et barslagsmål i Tromsø sentrum. Nilsen synes det var en vanskelig situasjon å håndtere.

- Jeg opplevde det som et justismord. Det var en utrolig vanskelig situasjon for meg og familien min. Man blir skremt og trist over at det kan være sånn. Det kan virke som at noe er villige til å gå veldig langt for å selge aviser, avslutter Nilsen tankefullt.

- Vi kan vinne Tippeligaen
Supportersjef i Isberget, Jørgen Storvig, har ingen tro på Nils Johan Sembs tabelltips.

- Jeg trodde han var klokere enn som så. Dette er hastverkarbeid, mener Storvig.

Han hevder at Tromsø vil overraske mange i år.

- Ingen lag i Tippeligaen har bedre midtstopperpar enn oss. Ingen lag i Tippeligaen har bedre spisspar enn oss. Med litt flyt kan vi ta gull, sier Storvig.

Supportersjefen er mektig imponert over de nye spillerne som Tromsø har signert.

- Vi har en vanvittig bra stall i år. Tommy Knarvik vil gjøre savnet etter Lars Iver Strand minimalt. I tillegg har vi den desidert beste treneren, uttaler Storvig bombastisk.