Abiodun
Abiodun

Stoler på Abiodun

- Skadefri er han en stor tilvekst, sier Arne Erlandsen om sin kontroversielle nigerianer.

HamKams fjorårssesong vil bli husket for mer enn bare opprykksfesten. I løpet to dager presterte skandaleombruste Oluwasegun Abiodun først å skjelle ut alt og alle på Briskeby, for så å påstå at han elsket dem.

Hat og elskov
- Jeg ønsker ikke å spille mer her. Jeg er ikke lykkelig. De behandler meg ikke slik de bør. De behandler meg ikke som en profesjonell spiller, sa Abiodun til TV 2 Sporten etter 1-1-kampen mot Løv-Ham 4. juni i fjor.

Se tidligere Idol-programleder Kåre Magnus Berghs versjon av Abiodun-saken her:

223202

Dagen derpå hadde pipen fått en annen lyd, ifølge Lars Tjærnås.

- Jeg forholder meg til det Abiodun sier til meg direkte, ikke til media. Til meg har han tvert imot sagt at han elsker HamKam. Han er veldig glad i alle menneskene som jobber her, påsto sportssjefen overfor TV 2 Sporten.

- Kan bli en tilvekst
I gjenforeningen med Tippeligaen håper trener Erlandsen at nigerianeren, som scoret 15 mål i fjorårets Adeccoliga, igjen skal blomstre - denne gang banen.

- Jeg synes Adiodun taklet problemene på en fin måte når ting først skjedde. Vi håper han kommer tilbake og blir hundre prosent skadefri. Da er han en tilvekst for laget vårt, sier Erlandsen til TV 2 Sportens «Tabelltipset».

Han er også krystallklar på lagets overordnede målsettinger.

- Jeg kom her for å få laget opp. Det klarte jeg. Nå skal vi bite fra oss på nivået over. Vi skal angripe fort og forsvare oss bra, med en gjennomført aggressiv holdning. Vi skal bli vanskelige å slå. Det skal ikke bli noen «walk-over» å møte HamKam i hvert fall, lover Erlandsen.

- Bodø/Glimt rykker ned
Leder i Briskebybanden, Uno Solberg, er enig med Markus Ringberg at hovedtribunen blir stille i motgang.

- Det er riktig at det kan bli stille på sittetribunen. Mye lyd forsvinner vekk fordi det ikke er tak på Briskeby. I sommer får vi heldigvis tak, sier Solberg.

Han tror Bodø/Glimt rykker rett ned igjen, men er usikker på hvor Ham-Kam ender på tabellen.

- Det kan bli alt fra 8 plass til 14.plass. Vi har et bedre lag i år enn i fjor, og jeg tror Arne Erlandsen er passe kynisk til å få laget til å overleve. Bodø/Glimt blir sist, men jeg tror at også Aalesund og Molde får det tøft, slår supportersjefen fast.

Solberg mener Erlandsen er en vinner på overgangsmarkedet.

- Han har hentet gode spillere i Førsund, Güven og Pål Strand. Se også opp for Tommy Øren i år. Jeg tror han kan overraske, sier supportersjefen.