Arne Erlandsen
Arne Erlandsen

- Reddes av rutinen

Nils Johan Semb tror HamKam kan takke en ringrev av en trener for at 2008 blir et godt år på Briskeby.

- Nyopprykkede lag pleier å slite. Det innrømmer den HamKams nyopprykkede trener Arne Erlandsen.

TV 2-ekspert Nils Johan Semb har imidlertid stor tro på banden fra Briskeby. Så stor tro at han plasserer dem over lag som Strømsgodset, Molde, Bodø/Glimt og Aalesund på tabellen.

Tøff trener
Begrunnelsen er enkel, og kan - satt på spissen - oppsummeres med ett merittert trenernavn: Arne Erlandsen.

- HamKam har en rutinert trener, med en veldig direkte spillestil innarbeidet helt siden Ståle Solbakkens tid. Jeg tror laget vil oppleve en rimelig god sesong, spår Semb - og plasserer laget på 10.-plass.

Det er klart best blant de nyopprykkede lagene.

- I tillegg har sportssjef Lars Tjærnås en fotballfaglig kompetanse som holder et veldig høyt nivå, supplerer Semb.

Se Marcus Ringbergs superscoring mot Sogndal i fjor her:

223191

Solid på markedet
I tillegg har Kamma vært en vinner på overgangsmarkedet, mener eksperten.

- De har vært dyktige i å skaffe seg en stall der de har bra dekning på de fleste plasser. De har styrket seg ganske betraktelig fra ifjor, analyserer Semb.

- Adem Güven har vært bra i oppkjøringen, Arnar Førsund er en god U21-landslagsspiller fra Vålerenga. Håkan Malmström og Olivier Karekezi fra Allsvenskan holder bra nivå, samtidig som de har en «Michael Mifsud-kopi» i albanske Sebino Plaku. Det blir en spiller å se opp for i år, tror Semb.

Sammen med den rutinerte sisteskansen Ivar Rønningen, som Semb mener holder høyt Tippeliga-nivå, samt spissduoen Oluwasegun Abiodun (Nigeria) og Roman Kienast (Østerrike), mener Semb at Erlandsen besitter et slagkraftig mannskap.

De grønnhvite banket da også inn hele 82 mål i fjorårets Adeccoliga, med Abiodun som toppscorer med sine 15. Kienast har i tillegg et EM i Østerrike å kjempe for. Angriperen er aktuell for vertsnasjonens tropp til mesterskapet.

Ringberg frir til publikum
Klubben største minus er mangelen på fart i det bakre leddet.

- Det er mye jobb å gjøre for Erlandsen hvis han skal løfte dette laget enda høyere på tabellen, sier Semb.

Klubbens svenske profil og kaptein Marcus Ringberg, nå omskolert til sentral midtbanespiller, tror laget skal være godt fornøyd med fornyet kontrakt.

- Personlig er jeg en rusten spiss på vei ned. Det kommer til å bli en tøff kamp i det nedre sjiktet for HamKam i år, flirer Ringberg, som frir til publikum for å oppnå målsettingen.

- De er litt for stille her. Hovedtribunen bør løfte seg litt og gi mer av seg selv - ikke minst i motgang, advarer den gamle FFK-spissen.