Tomb Raider
Tomb Raider

Dataspill med fordeler

Er det bare nerder som spiller dataspill?

Dersom det er nerdete å være en god bilkjører, ha gode lederegenskaper, samt være en kreativ problemløser er svaret ja.

I en rapport fra forbrukerrådet blir det slått fast at dataspill faktisk utvikler hjernen.

Stimulerer reaksjonsevnen
– Det å spille dataspill aktiviserer hjernen. Dette kan få mange positive konsekvenser. Blant annet har det blitt hevdet at man får bedre lederegenskaper av å spille online rollespill, sier Espen Aarseth, leder av dataspillavdelingen ved IT-universitetet i København i den samme rapporten.

data PC spill
data PC spill

I tillegg har også forskere ved det amerikanske Washington University i St. Louis slått fast at ivrige dataspillere skanner omgivelsene sine raskere, og har kortere reaksjonstid. Dette fører til at barn og voksne som spiller mye dataspill blir bedre bilkjørere fordi de oppdager eventuelle farer raskere. Påstanden støttes også av det svenske Folkehelseinstituttet som også hevder at barn som spiller dataspill har bedre reaksjonsevne enn andre barn. I tillegg hevder de at de også får bedre romforståelse og evne til å håndtere abstrakte former.

Bra for synet
Som om ikke alt dette er nok har en undersøkelse gjennomført av Rochester universitetet også slått fast at dataspill er bra for synet (!). Spill med mye bevegelse trener både øynene og hjernen. Ifølge undersøkelsen økte synet med hele 20 prosent i løpet av bare en måned hos testgruppen som spilte to eller flere timer hver dag. Nå vil forskerne bruke resultatene i undersøkelsen til å utvikle nye metoder for å helbrede visse øyesykdommer.

Det er altså ingen grunn til å la tastaturet ditt støve ned. På TV 2 sine egne spillsider kan du leke deg med god samvittighet. Spill her.

Her kan du lese hele rapporten på Forbrukerrrådets egne nettsider.