SAS (Foto: Scanpix)
SAS (Foto: Scanpix)

Terrorfrykt på do

Et SAS-fly måtte kansellere avgangen fra Kastrup etter at en passasjer mente å ha observert mistenkelig oppførsel på et toalett.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den nederlandske mannen ble så skremt etter at han hadde møtt på fem irakere på toalettet på flyplassen, at han nektet å være med det samme flyet.

De fem mennene skulle egentlig være med et SAS-fly fra København til Amsterdam mandag.

Hadde vært på kurs
Irakerne er ansatt i det irakiske luftfartsvesenet og hadde vært på kurs i Helsingfors da de var på vei hjem, skriver Ekstrabladet.dk.

Inne på toalettet på Kastrup observerte en nederlandsk mann to av irakerne da de var på toalettet. Den ene ga bagasjen sin til den andre for å gå inn på avlukket og gjøre sitt fornødne. Det fant den nederlandske mannen så mistenkelig at han varslet til flyplass-personalet at han ikke ville fly på det samme flyet som de fem irakerne.

Fant ikke sprengstoff
Politiet ble varslet og hele flyet ble tømt for både passasjerer og bagasje. Bombehunder luktet seg gjennom flyet, men fant ikke noe sprengstoff.

Da terror-frykten var avblåst var det dessverre for sent å fly til Amsterdam. Både for nederlenderen og for de fem irakerne på vei hjem fra kurs.