Michael Stipe (Foto: EPA/Scanpix)
Michael Stipe (Foto: EPA/Scanpix)

Michael Stipe er skadet

Konsertene i Norge er ikke i fare selv om R.E.M.-vokalisten hinker rundt på krykker etter sammenstøt på gokart-banen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stipe kvestet høyre fot og skadet leggen i en gokartulykke nylig. Vokalisten fikk beinet i klem under en av bilene og hinker nå rundt på krykker.

Fastklemt under gokart
- Jeg satt fastklemt under en annens gokart i flere minutter og min høyre fot ble skikkelig mørbanket, men jeg er sikker på at den blir bra igjen, sier Stipe.
- Det er ingen spøk å humpe rundt på fortauene i New York på krykker i snø og regn, det er helt sikkert, legger Stipe til.

48-åringen røper at han ikke er helt komfortabel med hvordan han pådro seg skaden.

Spiller i Norge i september
Bandet skal for øvrig spille på Ullevaal stadion i Oslo 3. september i år før de dagen etter inntar Koengen i Bergen hvor det er ventet 20.000 på tribunene.
Dette er en del av bandets Europa-turné i forbindelse med utgivelsen av den fjortende studioplaten nå i vår.

Platen legges ut gratis på Facebook
Den neste R.E.M.-platen får premiere på internett når bandet legger den ut på Facebook 24. mars for gratis gjennomlytting.
En uke senere er platen å få kjøpt i butikkene. Dette er ikke så ulikt hvordan Radiohead lanserte sitt album «In Rainbows» i 2007.
Selv har ikke Stipe noe imot at fansen får høre platen gratis før de eventuelt kjøper den selv om de risikerer ulovlig nedlasting.

- Alle i bandet synes dette er en god idé. Vi kan enten lene oss tilbake og bare la ting skje eller følge med utviklingen, sier Stipe og tilføyer: «Jeg vil heller være med ute i felten enn å sitte i ro og glo». Det nye albumet «Accelerate» er altså å få kjøpt i butikkene 1. april.