Ronny Deila
Ronny Deila

Fotballromantikeren Deila

Får Ronny Deila det som han vil, blir Marienlyst et fyrverkeri av en festning i året som kommer.

Den nyansatte Godset-treneren har selvsagt større tro på sin egen klubb enn Nils Johan Semb. TV 2-eksperten tror drammenserne blir nummer elleve i årets Tippeliga.

Det tipset vil Deila gjøre til skamme med en blanding av blendende angrepsfotball og potte tett forsvarsspill.

- Jeg er nok en fotballromantiker. Jeg liker pasningsspill, samtidig som jeg vet at all ballidrett starter med en god grunnmur. Vi skal være gode bakover, samtidig som vi er kreative framover. Det er utfordrende, men jeg velger å hoppe i det, sier Deila til TV 2 Sporten.

FÅ OVERSIKT: Slik ser du TV 2 SPORT

Mangelen på trenererfaring velger han å se på som noe positivt.

- Det var nesten som å vinne i Lotto da jeg fikk sjansen her. Det er jeg veldig stolt av. Men jeg har alle kurs og har trent mange aldersbestemte lag i min karriere, forsikrer mannen som la opp etter fjorårssesongen.

Bakgrunnen tror han vil gagne ham i det nye livet på trenerbenken.

- Jeg har sett hvor trøkket er størst og hvor man bør prioritere. Jeg har opparbeidet meg en stor ballast, forsikrer Deila, som får sjansen ved roret fordi Dag-Eilev Fagermo ønsket seg tilbake til familien i Skien.

Deila er på mange måter forgjengerens rake motsetning. Får han det som han vil, vil nemlig dlertid ikke pressen legge merke til at Fagermo er borte. Nykommeren trives nemlig ikke med alt personmaset som følger med jobben.

- Jeg synes det er altfor stort fokus på hovedtreneren, både i norsk og internasjonal fotball. Vi er et team, akkurat som i arbeidslivet. Får du de beste folkene rundt deg, jobber du godt sammen, sier Deila.

Se Øyvind og Nils Johans tabelltips på TV 2 SPORT og TV 2 Sumo hver dag frem mot seriestart og les om tipsene på www.tv2sporten.no.