Ronny Deila
Ronny Deila

- Deila er framtidens mann

Godset-supporterne har ståltro på sin nye trener.

- Nesten som å vinne i Lotto. Det er Ronny Deilas svar når spørsmålet er sjansen Strømsgodset har gitt ham foran denne sesongen.

Uten trenererfaring, men med lassevis av spillerrutine, skal den ferske fotballpensjonisten lede Drammens stolthet med stø hånd gjennom årets Tippeliga.

- En mann for framtiden
Leder for GodsetUnionen, Christian Stråle, stiller seg hundre prosent bak sin nye hovedtrener.

- Ser vi på historien, er det få som lykkes når de går rett ut i treneryrket. Mange forsvinner rett ut igjen. Men rent faglig er det få som overgår Ronny Deila. Han er en dreven og allerede langt på vei komplett pedagog, på mange måter «a coming man». Vi har i hvert fall jævla tro på ham, understreker Stråle.

Og utdyper:

- Han blir veldig viktig når Strømsgodset som klubb nå skal prøve å bygge opp egne talenter, ikke bare hente spillere som har endestasjon i Drammen.

Likevel innrømmer han at Nils Johan Sembs tabelltips lyder fornuftig.

FÅ OVERSIKT: Slik ser du TV 2 SPORT

- Vi hadde tross alt André Bergdølmo som toppscorer i fjor. Da sier det seg selv at vi ikke har noen utpreget goalgetter i klubben i år heller, sier Stråle til TV 2 Sporten.

Sørum kan bli stor
Én mann tror han imidlertid at Semb har undervurdert sterkt; spissen Thomas Sørum.

- De av oss som har sett ham litt mer enn Semb, ser at det sitter mellom ørene. Med selvtillit vil han kunne vokse seg større, sier Stråle, som tror klubben fortsatt tråler markedet etter forsterkninger.

- Jakten på en ny spiss er ikke lagt død. At Godset selv går ut og sier at de er på leting, er vel det samme som å erkjenne at det de har er tynt, påpeker Stråle.

Drømmen hadde vært en spiller som garanterte et tosifret antall mål.

- Skal man inn blant de seks beste, sier statistikken at man må han en mann som scorer 15 mål per sesong, konkluderer Stråle.

Det har ikke Strømsgodset. Det er både Semb og supporterlederen helt enig.

Se Øyvind og Nils Johans tabelltips på TV 2 SPORT og TV 2 Sumo hver dag frem mot seriestart og les om tipsene på www.tv2sporten.no.

FÅ OVERSIKT: Slik får du TV 2 SPORT