Oscar Freire (Foto: SCANPIX)
Oscar Freire (Foto: SCANPIX)

"Katten" vant igjen

Vinnermaskinen Oscar Freire sikret seg sin andre etappeseier i årets Tirreno-Adriatico mandag.

Som ventet ble det et samlet felt og massespurt på den sjette etappen av Tirreno-Adriatico.

Spanske Oscar Freire (Rabobank) og den italienske duoen Danilo Di Luca (LPR) og Filippo Pozzato (Liquigas) brøt ut fra feltet et par hundre meter før målgang, og gikk «head-to-head» opp stigningen til Castelfidardo.

Freire-dobbel
Di Luca fikk et par meters luke og virket å ha seieren i lomma, men Freire kom smygende bakfra og tråkket seg først over målstreken, mens Pozzato knep andreplassen.

Dermed sikret Freire - også kjent som «Katten» grunnet sin smidighet i feltet - seg sin andre etappeseier i årets utgave av det italienske etapperittet.

Det lover godt for den triple verdensmesteren som stiller til start i helgens Milano-Sanremo med skumle hensikter - en monumentalklassiker han vant både i 2004 og 2007.

Arvesen med kontroll
Fabian Cancellara (CSC) lå trygt plassert i hovedfeltet og beholder dermed den blå ledertrøyen, ettersom han kom inn på samme tid som Freire & co.

Kurt Asle Arvesen brukte dagen til å kjøre for sin sveitsiske lagkamerat og trillet også rolig inn med feltet til en 48. plass.

- Vi kontrollerte hele dagen. For egen del er jeg funker alt bra, og jeg fornøyd med egen form, forteller Kurt Asle til Syklingens Verden.

Se komplette resultatlister på rittets hjemmeside!

Årets Tirreno-Adriatico avsluttes med en 176 kilometer flat etappe rundt San Benedetto del Tronto tirsdag.