Davide Rebellin
Davide Rebellin

- Har gitt blod, hår og urin

Davide Rebellin tar et oppgjør med innpåslitne dopingjegere.

Sykkelsporten tar endelig doping på alvor. Det fikk Quickstep-rytt Kevin van Impe erfare da han onsdag i forrige uke måtte avlegge urinprøve, kun dager etter at hans nyfødte sønn avgikk med døden.

Etter målgang på den siste etappen av den 66. utgaven av Paris-Nice søndag, tok sammenlagtvinner Davide Rebellin et kraftig oppgjør med dopingjegernes groteske overtramp.

- Vi stiller oss til disposisjon hele døgnet for at Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) skal kunne si at sporten er ren, sier Rebellin til cyclingnews.com.

Se høydepunkter fra den dramatiske sisteetappen her (saken fortsetter under):

222666

- Vi gir av vårt eget blod, vårt hår og vår urin. Mer kan vi ikke gjøre. Vi er normale mennesker, ikke gangstere. Alt vi ber om er at kontrollørene respekterer vårt privatliv. Det som skjedde med Kevin van Impe skulle aldri ha hendt. Selvsagt protesterte vi mot det i dag (søndag), sier en hoderistende Rebellin til nettstedet, og referer til da et samlet felt i solidaritet ventet tre minutter med etappetart.

Venetianeren har forståelse for at det er nye tider i sporten, men håper likevel ikke at slike drastiske tiltak som van Impe fikk erfare, noensinne blir verken akseptert nødvendig.

- Vi har hatt våre tunge stunder, men sykkelsporten vil fortsette. Sykkelsporten vil ikke dø, fastholder Rebellin.