Kart Gereshk Afghanistan (Foto: TV 2)
Kart Gereshk Afghanistan (Foto: TV 2)

Danske soldater drept

To danske soldater er drept i det sørlige Afghanistan. Taliban tar på seg skylden for selvmordsbomben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I tillegg er en tredje dansk soldat såret av det som trolig er en selvmordsbombe. Ifølge den danske hæren er det ikke kjent hvor alvorlig skadet soldaten er.

Bomben var plassert på hovedveien mellom Herat med Kandahar.

Taliban
De danske soldatene er fra CIMIC-enheten, som jobber med gjenoppbygging. Selvmordsbomben rammet i byen Gereshk i Helmand-provinsen.

Til sammen mistet fire NATO-soldater og tre sivile livet i angrepet, opplyser NATO. En talsmann for Taliban sier til nyhetsbyrået AFP, at de står bak bomben. Nasjonaliteten til de øvrige NATO-soldatene er ikke kjent.

13 drept
Danmark har for tiden 690 soldater i Afghanistan. De fleste er i hovedleiren Camp Bastion, som ligger nordvest for byen Lashkar Gah ii Helmand-provinsen i det sørlige Afghanistan, skriver EkstraBladet.

Til sammen er 13 danske soldater drept i Afghanistan siden 6. mars 2002, melder danske TV2 News.

Danske NATO-soldater har en rekke ganger vært innblandet situasjoner der soldater har blitt såret. Senest i går, søndag, ble en dansk NATO-soldat skudd-skadet. Tilstanden for denne soldaten skal være stabil.

Sjefen for Hærens operative kommando i Danmark, Poul Kiærskov, sier til TV 2 News at soldatene ble angrepet mens de var på patrulje.

222836