Tour de France
Tour de France

Tour-lagene klare om en uke

Tour de France-arrangøren begynner å få lagkabalen på plass.

Det har vært knyttet stor spenning - og ikke minst kontrovers - omkring hvilke lag som skal få stille til start i årets Tour de France.

«Konstruktive samtaler»
Amaury Sport Organization (ASO) - som arrangerer Touren - har holdt kortene tett inntil brystet hva angår laguttak, med unntak av av bestemmelsen om å holde Astana ute fra alle ASO-ritt i 2008.

Nå letter imidlertid Tour-sjef Christian Prudhomme & co. litt på sløret og avslører at alle lagene vil være klare «en gang neste uke», melder VeloNews.

ASO skal ha brukt helgens Paris-Nice - som de også arrangerer - til «konstruktive samtaler» med unionen for de profesjonelle lagene, AIGCP.

- Vi diskuterte problemene som er omkring laguttak, for å finne ut hvorvidt kommende ASO-ritt vil bli arrangert under samme forhold som Paris-Nice (ASO valgte å arrangere rittet under franske lover - utenfor UCIs jurisdiksjon - journ.anm.), uttalte formannen i unionen, Cofidis' teamsjef Eric Boyer.

- Det virker som det er tilfelle, så da kommer til å forhandle på samme måte som vi gjorde i forkant av Paris-Nice, fortalte han.

Duket for Slipstream?
Akkurat hvilke lag som får stille i Bretagne i juli vil nok ikke by på de helt store overraskelsene, hvis man tar utgangspunkt i årets startliste i nettopp Paris-Nice.

De fleste ProTour-lagene - med unntak av Astana - vil få grønt lys, så spenningen knyttes i grunn til hvilke kontinentallag som får Tour-billett.

Mest sannsynlig vil amerikanske Team Slipstream, britiske Barloworld, franske Agritubel og nederlandske Skil-Shimano få en gledelig telefon fra Prudhomme den kommende uken.